Trabzon'da antika silaha 5 yıl hapis

Dedesinin kurtuluş mücadelesinde ülkenin kurtulması için düşmana karşı savaştığı 1903 tarihli 110 senelik antika silah ‘Nitelikli’ silahlar kapsamına girerek başına dert oldu.Trabzon’da 3 kuşak önceki dedelerinden kendisine intikal eden antika tüfek için

Trabzon'da antika silaha 5 yıl hapis

Dedesinin kurtuluş mücadelesinde ülkenin kurtulması için düşmana karşı savaştığı 1903 tarihli 110 senelik antika silah ‘Nitelikli’ silahlar kapsamına girerek başına dert oldu.

Trabzon’da 3 kuşak önceki dedelerinden kendisine intikal eden antika tüfek için 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Akçaabat Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında ‘6136 sayılı kanunun 13/2 maddesi gereği hakkında 5 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Muammer Küçük, 110 yaşındaki antika tüfeğin ‘Vahim sonuçlar doğurur’ kapsamına sokularak 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmalar boyunca tutuksuz yargılanan sanık tutuklanarak Trabzon Bahçecik E Tipi kapalı cezaevine konuldu.

ANTİKA SİLAH İÇİN HAPİS YATIYORUM

Akçaabat İlçesi Derecik Beldesinde 2 yıl önce bir şikayet üzerine Jandarma tarafından evi aranan ve yastıkların içerisine gizlenmiş vaziyette bulunan 1903 tarihli alman yapımı 110 yaşındaki antika tüfek ‘Ateşli silah’ kabul edilerek hapis cezasına çarptırılan Muammer Küçük, yaptığı savunmasında,’110 yaşındaki bir antika silah için 5 yıl hapis cezası aldım. Savcı antika silah için hakkımda ‘Ateşli Silahlar Kanununun 13/2 maddesi gereği vahim sonuçlar doğuracak bir silah niteliğinde olduğuna karar vererek beni cezalandırdı. Dava sonucunda da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldım. 2 aydan beri cezaevinde yatmaktayım.3 kuşak öncesi dedeme ait 110 yıllık antika silah için hapis yatıyorum’ diye isyan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel