Trabzon'da anlamlı sergi!

Trabzon'da,  "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla, otistik çocukların eğitimine katkı sağlamak için sergi açıldı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde ressam Abdulkadir Yıldırım'ın açtığı 21. kişisel sergisini, Trabzon Val

Trabzon'da anlamlı sergi!

Trabzon'da,  "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla, otistik çocukların eğitimine katkı sağlamak için sergi açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde ressam Abdulkadir Yıldırım'ın açtığı 21. kişisel sergisini, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er ile sanatseverler gezdi.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, otistik çocukların eğitimine destek için hazırlanan sergiyi çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, "Engelli çocuklarımızın bugün itibariyle eğitilebilirlik kapasitesinin iyi değerlendirildiğini görüyoruz. Bu alanda eğitim veren kurumlarımızda bu çocuklarımız yeteneklerini ve yaşama ümidini geliştiriyorlar. Onların geleceğe daha iyi hazırlanmaları için devletimiz önemli çalışmalar yapıyor. Bu konuda toplumsal bilincin oluşması da bizi sevindiriyor" dedi.

Engelli çocuğu olsun veya olmasın bütün Trabzonlular'dan bu alanda eğitim veren birimleri gezmelerini, onların duygularına ortak olup, gelecekten beklentilerini görmelerini isteyen Öz, "Sergi, Trabzon'da sanat boyutunun dışında sosyal sorumluluk anlamında çok önemli bir proje oldu. Çocuklarımızın durumuna dikkati çektiği için ressam Abdulkadir Yıldırım'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Serginin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlandığını anlatan ressam Yıldırım, "Sergimizin teması 'birlikte yaşamak'. Ben otistik çocuk babasıyım. Günde iki kez sakinleştirici almak zorunda kalan çocuklarımızın yaşantıları güçlükle devam etmektedir. Bu engelleri aşma ve onların sosyalleşmesi konusunda hepimize görevler düşüyor. Bu engelleri birlikte aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Öz ve katılımcılar, konuşmaların ardından sergiyi gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel