Trabzon'da anlamlı ceza şekli

Trabzon’da bir yıllık süre içinde çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılan 693 kişinin cezalarını Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü gözetiminde kamuya yarar sağlayan işlerde çalıştırılarak çektikleri bildirildi. Trabzon Denetimli S

Trabzon'da anlamlı ceza şekli

Trabzon’da bir yıllık süre içinde çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılan 693 kişinin cezalarını Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü gözetiminde kamuya yarar sağlayan işlerde çalıştırılarak çektikleri bildirildi. 

Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nden elde edilen bilgiye göre, bir yıllık süre içinde mahkemelerce hapis cezasına çarptırılan 693 kişinin cezasının, cezaevine gönderilmek yerine kamuya yarar sağlayacak işlerde çalıştırılarak modern bir şekilde infaz ettirildiği belirtildi.

2006 ile 2012 yılları arasında toplamda 2 bin 790 dosya inceleyen müdürlüğün, dosyaların 2 bin 97’sinin işlemlerini tamamlayarak uygulamalarını gerçekleştirdi öğrenildi.

Halen işlemde olan, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezasını çeken ve Denetimli Serbestlik memurlarının takip etmiş oldukları dosya sayısının ise 693 olduğu ifade edildi.

Bir Denetim Memurunun toplamda 77 dosya ile ilgilendiği Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nde 6291 ve 6252 sayılı yasalar kapsamında cezaevinde son bir yılı kalarak Denetimli Serbestlik Yasası ile kalan cezalarını dışarıda çeken kişi sayısının 214 öğrenildi.

Yasa kapsamında cezalarını dışarıda kamu hizmeti, ev hapsi, imza yükümlülüğü gibi uygulamalarla tamamlayacak olan 214 kişiden 10’u cezaevinde bulunmalarına sebep olan suçların benzerini tekrar işlediklerinin belirlenmesi üzerine kalan cezalarını çekmek üzere yeniden cezaevine gönderildi.

Kendilerine gelen dosyalar içerisinde suç işleyen çocuk yaştaki kişilerin genellikle uyuşturucu madde kullanma suçundan ceza aldıkları, uyuşturucu madde kullanan bu çocuklara ve aralarında yetişkin kişilerinde bulunduğu toplam 330 kişiye, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında uyuşturucu madde kullanımından kurtulmak adına rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildiği bildirildi.

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASIYLA TRABZON'DA UYGULANAN İLGİNÇ CEZALAR
Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nce uygulanması takip edilen ilginç cezalardan bazıları şöyle:

"- Yaşlılara karşı tehdit ve hakaret suçu işleyen 1 kişi, mahkeme kararıyla Denetimli Serbestlik Yasası doğrultusunda belirli bir süre Trabzon’daki çocuk yuvasından bir çocuğu 5 gün süre ile gezdirip eğlendirme görevi verildi.

- İzinsiz olarak ormandan ağaç kesen bir hükümlü, 50 ağaç dikerek bu ağaçların bir yıl boyunca bakımını yapmakla cezalandırıldı.

- Kamuya açık alanda silahıyla havaya doğru ateş ederek kamu güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan bir kişiye Trabzon kent meydanında silah kullanmanın zararları içerikli 5 bin adet broşür dağıtma cezası verildi.

- Trafik düzenini tehlikeye sokmak suretiyle trafik kazasına karışan 3 kişiye trafik alanında kursa gitme cezası verildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel