Trabzon'da ambulans teslim töreni yapıldı

Trabzon'da 112 Acil Servis ambulans teslim töreni gerçekleştirildi.Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.Öz, törende yaptığı k

Trabzon'da ambulans teslim töreni yapıldı

Trabzon'da 112 Acil Servis ambulans teslim töreni gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Öz, törende yaptığı konuşmada, Trabzon'un doğusundan batısına sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri konusunda bütün Türkiye ile beraber önemli bir dönüşüm, değişim ve gelişme yaşadığını söyledi.

Yapılan çalışmada devletin önemli yatırımları olduğunu belirten Öz, "Bu yatırımların dışında hayırseverlerimizin de çok önemli destekleri oldu. Türkiye'de ve Trabzon'da bu anlamda ve bu alanda yapılacak işlerin sınırı yok. Hep daha iyisini yapmak ve geliştirmek istiyoruz" dedi.

Öz, Trabzon'da bu gün sağlık alanında çeşitli açılışlar da yapacaklarını ifade ederek, "Yapılan her açılış ve güzellik Türkiye'nin sağlık hizmeti alanında yeni bir çağ atladığını gösteriyor. Sağlık hizmetleri devletin en temel ve vatandaş memnuniyetinin en hızlı hissedildiği hizmetlerdendir. Son 10 ile 12 yıldır da hükümetin yüzünü ağartan en önemli hizmetlerden birisidir" diye konuştu.

Hizmete kazandırılan ambulansların çok önemli olduğunu vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Ambulansların yanında pek çok araçlarımız var. Sadece artık ambulans araçlarımız yok ambulans helikopterlerimiz de var. Yakın tarihe kadar Avrupa ülkelerinden gelen misafirleri buradan alıp giden ambulans uçakları ve o ülkelerdeki ambulans helikopterleri gördüğümüz zaman zengin ülkelerin imkanlarına imrenirdik. Bunlar artık bizim ülkemizde de var. Bizim ülkemizde de vatandaşlarımız köylüsüyle, kentlisiyle, fakiriyle bu imkanlardan yararlanabiliyor. Bu bizim gelişme düzeyimizin, hizmet kalitemizin göstergesidir. Onun için bu yatırımlar mutlaka devam edecektir."

Prof. Dr. Tosun ise dünyada gurur kaynağı olan acil sağlık hizmetlerindeki kapasitelerine, Trabzon'da 11 yeni araç daha kattıklarını söyledi.

Trabzon'da acil sağlık hizmetleri araç kapasitesinin daha önce 32 araç olduğunu anımsatan Tosun, "Yeni araçlarımızla bu araç kapasitesini 41'e çıkartmış olduk. Trabzon gibi orta ölçekli ilde 41 araçlık aktif ambulans sistemi çok üst düzey bir sistemdir" dedi.

Tosun, acil sağlık hizmeti çalışanlarının yaşadığı sorunları da anlatarak, Trabzon'un dünyada örnek gösterilen acil sağlık hizmetlerinden birini sunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler