Trabzon'da Alman askerler neden sivil geziyor?

Hürriyet gazetesinin yazarı Ertuğrul Özkök, Bild için kaleme aldığı yorumda “Alman askerleri Trabzon’da neden askeri üniformaları ile gezemiyor?” sorusunu gündeme taşıdı. Trabzon’un, Alman ordusunun Afganistan’dan çekilmesinde malzeme naklinde kilit nokta

Trabzon'da Alman askerler neden sivil geziyor?

Hürriyet gazetesinin yazarı Ertuğrul Özkök, Bild için kaleme aldığı yorumda “Alman askerleri Trabzon’da neden askeri üniformaları ile gezemiyor?” sorusunu gündeme taşıdı. Trabzon’un, Alman ordusunun Afganistan’dan çekilmesinde malzeme naklinde kilit noktalardan olduğuna dikkat çeken Özkök, 2015 yılına kadar burada binlerce konteyner ve aracın yük gemilerine yükleneceğini yazdı.


Trabzon’daki Alman ordusunda her şeyin iyi yürümediğini belirten yazar, askerlerin Trabzon sokaklarında üniforma giyme yasağı ve Alman bayrağını çekme yasağı olduğunu belirtti.


Özkök, konuyla ilgili Alman siyasilerin, federal ordu birliğinin, federal savunma bakanlığının ve hükümetin ordu sorumlusundan yanıt alamadığını ifade etti. Ancak yazısında, federal dışişleri bakanlığından “NATO üyesi Türkiye ile ilişkilerimiz iyi ve dayanıklı” şeklinde siyasi cevap aldığını kaydetti.


GENERAL PROVOKE ETMEMEK İÇİN SİVİL GELDİ
Ertuğrul Özkök, kulis arkalarında üç yıldızlı bir Alman generalin Trabzon ziyaretinde Türk halkını provoke etmemek için sivil elbiseyle geldiğinin iddia edildiğini yazdı. Türk medyasında Almanya ve Türkiye ilişkilerinin gergin olmasına dair herhangi bir satır yer almadığını kaydeden Özkök, Türkiye dışişleri bakanlığından da şikâyet gelmediğini ifade etti.


Bakanlığın Sözcüsü Levent Gümrükçü ’nün de kendisine “Bize şu ana kadar problemlerden haber edilmedi. Her şey Almanlarla anlaşıldığı gibi yürüyor” dediğini kaydetti. Özkök, Alman askerlerinin Trabzon’da üniformasız gezmesindeki sebeplerden birini de, saldırıların hedefi olmamaları için olduğuna yordu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler