Trabzon'da alkollü araç sürene hapis cezası!

Trabzon'da alkollü araç kullanmaktan 3 ay hapse mahkum edilen sanığın, daha önce başka bir suçtan aldığı ve mahkemece ertelenen 1 yıl 8 ay hapis cezasını da çekmesine hükmedildi.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Fati

Trabzon'da alkollü araç sürene hapis cezası!

Trabzon'da alkollü araç kullanmaktan 3 ay hapse mahkum edilen sanığın, daha önce başka bir suçtan aldığı ve mahkemece ertelenen 1 yıl 8 ay hapis cezasını da çekmesine hükmedildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Fatih Günher ile avukatı Nuray Cicerali katıldı.

Duruşmada mahkeme heyeti başkanı, sanık Günher'e, daha önce Hint keneviri ektiği için mahkemelerinde açılan davada 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini ancak bu hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını belirterek, söz konusu karar sırasında Günher'e 5 yıl içinde bir daha suç işlememesi yönünde ihtarda bulunulduğunu hatırlattı.

Buna rağmen sanığın alkollü araç kullandığı için Çayırlı Asliye Ceza Mahkemesince 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen mahkeme başkanı, Günher'den savunmasını istedi.

Günher ise alkollü araç kullandığı için hakkında daha önce verilen hükmün açıklanabileceğini ve bu cezasını çekmek zorunda kalabileceğini bilmediğini savunarak, pişman olduğunu söyledi.

Mütalaası sorulan cumhuriyet savcısı ise Günher'in daha önce uyuşturucuya ilişkin suç yüzünden hapis cezasına çarptırıldığını ancak bu hükmün açıklanmayarak sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulduğunu, bu sürede suça karışmaması gerektiğini belirterek, sanığın denetim sürecinde başka bir suça karışması sebebiyle hakkındaki hükmün açıklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, yasa gereği Fatih Günher hakkında daha önce verilen ancak ertelenen hükmün açıklanmasına karar verdi.

Alkollü araç kullandığı için kısa süre önce 3 ay hapis cezası verilen Günher, Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını onaması halinde, daha önce aldığı 1 yıl 8 aylık hapis cezasını da çekmek zorunda kalacak.

Ağır Ceza Mahkemesinin bu kararını temyiz etme hakkı olan Günher, 5 yıl içerisinde kasıtlı bir suça karışmasaydı 1 yıl 8 aylık hapis cezasını çekmeyecekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel