Trabzon'da alemcilerin okulu

Karşıyaka Mahallesindeki eski Piri Reis İlk Öğretim Okulunun son hali Muhtarı isyan ettirdi! Gelişme Olmadı Trabzon Ortahisar ilçesine bağlı 16 bin nüfuslu Karşıyaka Mahallesinde Piri Reis Caddesinde bulunan Piri Reis İlköğretim Okulunun eski binası yakla

Trabzon'da alemcilerin okulu
Karşıyaka Mahallesindeki eski Piri Reis İlk Öğretim Okulunun son hali Muhtarı isyan ettirdi!
 
Gelişme Olmadı
 
Trabzon Ortahisar ilçesine bağlı 16 bin nüfuslu Karşıyaka Mahallesinde Piri Reis Caddesinde bulunan Piri Reis İlköğretim Okulunun eski binası yaklaşık 5 yıl önce boşaltıldı. Okulun taşınmasıyla birlikte boş kalan bina ise geçtiğimiz yıllarda Karşıyaka-Uğurlu yolunun yapımında çalışan işçiler için şantiye alanı olarak 1 yıllığına kiralandı. İşçilerin 1 yıl boyunca kullandığı eski okul bahçesi ve binası ise şimdilerde uyuşturucu ve alkol bağımlılarının alem yuvası oldu.
 
Engelliler İçin Okul Mu Olacak?
 
Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Mahalle Muhtarı Hüsnü Hatipoğlu yaklaşık 1 ay önce durumu Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e ve Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal’a bir toplantıda bildirdi. Muhtar Hatipoğlu, “Sayın Valimiz 5 yıldır boş olan eski okul binasında engelliler için bir okul yapılacağını ifade etti fakat bir gelişme olmadı” dedi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Muhtar Hatipoğlu son olarak ise Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.
 
Bunun Adı Rezilliktir
 
Vatandaşın şikayetini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildiren Muhtar Hatipoğlu, “Milli Eğitimde yetkili mercilere söyledik fakat pek oralı olmadılar, oradan da bir geri dönüş olmadı bekliyoruz ne olacak” diye konuştu. Eski Piri Reis okul binası ve bahçesinin alemcilerin yuvası olduğunu ifade eden Muhtar Hatipoğlu, “Devletin malı olan ve eskiden okul olarak kullanılan bir yerde alemcilerin alkolünü alıyor, uyuşturucusunu kullanıyor bir de bunun üstüne buraya kadın getirip fuhuş yapıyor, bu rezilliktir” dedi.
 
Her Akşam Polisi Mi Arayalım?
 
Muhtar Hatipoğlu tepkisini şu sözlerle dile getirmeye devam etti: “Vatandaş asayiş anlamında şikayetçi. Buraya sadece kendi mahallemizdeki alemciler değil, bitişik mahallelerden de gençler geliyor ve alemini yapıyor. Bu ne mahallemize ne mahallelerimize ne de Trabzon’a yakışan bir durumdur. Vatandaş her akşam polise şikayet edecek hali yok. Yetkililer gelsin yerinde görsün ne demek istediğimizi daha iyi anlar, biz gördüğümüzü söylüyoruz.”
 
Yıkım Ekipleri Yok!
 
Mahallede atıl durumda olan binalarda da aynı durumun olduğunu iddia eden Muhtar Hatipoğlu, “Yine aynı caddede bir atıl bina var burada da uyuşturucu kullanan mı dersin alkol mü dersin fuhuş mu dersin her şey var. Bu tarz binaların yıkımı için Karayollarında başvurduk fakat bize yıkım ekibimiz yok belediyeye gidin dedi, orada adamınız varsa yıktırırsınız dedi. Bu da ayrı bir olay fakat asıl mevzu mahallemizde asayişi tehdit eden bu tarz yerlere gerekenin yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel