Trabzon'da ahilik pilavı dağıtıldı!

 Trabzon'da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 2 bin 500 kişiye pilav ikram edildi.      Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanlığı tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ortahisar Mahallesi'nde bulunan Kanuni Evi ön

Trabzon'da ahilik pilavı dağıtıldı!

 

Trabzon'da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 2 bin 500 kişiye pilav ikram edildi. 
     Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanlığı tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ortahisar Mahallesi'nde bulunan Kanuni Evi önünde düzenlenen, Ahilik pilavı ikramı programına Vali Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Siyambaş, TESOB Başkanı Metin Kara ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 
 
     Vali Kızılcık, törende yaptığı konuşmada, toplumları millet yapan, milletleri devlet yapan çok önemli değerler, ilkeler ve müesseseler olduğunu belirterek, ''Ahilik teşkilatı kültürü, millet olmamazı, devlet olmamazı temin ve tesis eden ve ilelebet sürdürmemizde fevkalade önemi haiz olan müesseselerden biridir. Bugün bilimsel anlamda zengin ve fakir toplumların, milletlerin ve devletlerin gerekçeleri incelendiğinde, temel olarak bazı müesseselere sahip olmadıkları için toplumlarını memnun ve müreffeh kılacak zenginliği üretemediklerini görmekteyiz'' dedi. 
 
     Toplumun huzur, barış ve refahına katkı sağlayan değerlere ve müesseselere sahip olan devletlerin ise 21. yüzyılda gelişmiş, başarılı ülkeler kategorisinde değerlendirildiğini ifade eden Vali Kızılcık, şunları söyledi: 
 
     ''Aslında binlerce yıllık geçmişe sahip olan Türk toplumu, geçmişteki birlik ve bütünlüğünü, ahilik müessesesinin sahip olduğu önemli orandaki değerler marifetiyle bugünlere taşımış ve inşallah yarınlara da daha güçlü bir şekilde taşıyacaktır. Ahilik teşkilatımız her ne kadar esnafımızın iş yapma, örgütlenme şekli gibi dar olarak algılanmış olsa da ahilik teşkilatı çok doğru bir kültürdür. Sadece bir meslek mensubunun örgütlenme, teşkilatlanma şeklinin çok ama çok ötesinde bir kültürdür.'' 
     TESOB Başkanı Kara, ahiliğin, esnaf ve sanatkarın menşesi olduğunu belirterek, ''Ahilik, insanlığa büyük değerler vermiş bir kuruluşun adıdır. Ahilik teşkilatı, Türk halkının meslek alanında yetişmesini sağlamıştır'' diye konuştu. 
 
     Konuşmaların ardından, Vali Kızılcık ve TESOB Başkanı Kara, vatandaşlara pilav ikram etti. Etkinlik kapsamında toplam 2 bin 500 kişiye etli pilav ile ayran dağıtıldı. 
     Öte yandan, Ahilik Haftası dolayısıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde bu akşam yapılması planlanan halk oyunları gösterisi ve müzik programının, terör saldırılarındaki şehitler nedeniyle iptal edildiği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel