Trabzon'da açlık grevi yapanlar kilo aldı

 Trabzon cezaevinde ölüm orucu başlatan tutuklu ve hükümlülerin kilo alarak şişmanladıkları ortaya çıktı. Trabzon "E" Tipi Kapalı Cezaevinde PKK ve KCK yapılanmasından dolayı cezaevinde bulunan terör örgütü mensubu 70 mahkum'dan 36'sının açlık grevine baş

Trabzon'da açlık grevi yapanlar kilo aldı

 

Trabzon cezaevinde ölüm orucu başlatan tutuklu ve hükümlülerin kilo alarak şişmanladıkları ortaya çıktı. Trabzon "E" Tipi Kapalı Cezaevinde PKK ve KCK yapılanmasından dolayı cezaevinde bulunan terör örgütü mensubu 70 mahkum'dan 36'sının açlık grevine başladığı bildirildi.. Cezaevi Müdürü Selcuk Sucue, açlık grevine başlayan hükümlülerin her gün sağlık kontrolünden geçirildiği ve 10 mahkumun yapılan tartıldıklarında ise 1 ila 3 kilo arasında kilo alarak şişmanladıklarını, diğer mahkumların ise normal kilolarını muhafaza ettikleri bildirildi..
 

KİLO ALANLAR VAR

Trabzon Bahçecik E tipi kapalı ceza ve tutukevi  müdürü Selçuk Sucu Şu anda Cezaevinde 36 mahkum  açlık grevi  yaptığını belirterek “yaklaşık 22 gündür bu eylemlerine devam ediyorlar. Bunların sağlık kontrolleri perıodik olarak her gün yapılıyor. Bizim cezaevi doktorunun yanı sıra Sağlık müdürlüğündende  bir doktor ve hemşire  sırf bunlar için görevlendirildi. 24 saat görev yapıyorlar.  Ben 28 yıldır bu işi yapıyorum. Bu kadar özenle  bu tür grev yapan mahkumlar bu şekilde  kontrol altında tutuduğuna şahit oluyorum.  Günlük nabız, kalp ölcümleri yapılıyor Hatta tartılıyorlar.  Yaptığımız bu tartı sonucunda bazılarının kilolarının 1-3 kilo arasında artığını gördük.  Diğerlerinin ise kilolarını muhafaza ettiğine şahit oluyoruz.  Yani açlık grevinden zayıf düşen halsiz kalan bir mahkum şu ana kadar olmadı.

CEZAEVİNİN YEMEĞİNİ YEMİYORLAR

Açlık grevi yapan mahkumların  bu grevlerine başlamadan önce  cezaevi kantininden  çok miktarda bisküvi, kuru kayısı ve incir, çikolata gibi mamülleri aldıklarını ve stokladıklarını bildiklerini ifade eden Müdür Sucu, “Sadece tuz, su ve şeker ile beslendiklerini sanmıyoruz . Grevdeki bu mahkumlar sadece  cezaevinin verdiği yemeği yemiyorlar . Arkadaşlarının yemeklerinden yiyorlarmı yemiyorlarmı bunu bilemeyiz. Bunu kontrol etmiyoruz. Bizim için sağlıkları önemli biz o konuda  durumu kontçrol altında tutmaya çalışıyoruz.” Dedi

SPORA BİLE ÇIKIYORLAR

Açlık grevinde bulunan  kişilerden bazılarının halen kantinden  bu tür gıdaları aldıklarını ifade eden Müdür Sucu, “tabi bunları da  yiyorlarmı yemiyorlarmı bilemem.  Ama mahkumların  gün içinde spor yaptıkları saatler vardır. Biz bunları açlık grevi yapıyor diye spora çıkartmak istemiyoruz.  Halsiz düşmüşlerdir diye zorlamıyoruz. Ama onlar (biz spora çıkmak istiyoruz) dedikleri için bu etkinliğede halen devam ediyorlar.  Şu ana kadar sağlıkla ilgili hiçbir problemleri  olmadı. Normal yaşantılarına devam ediyorlar.

İLK MÜDAHALE RİZEDEN BİR MAHKÜMA

Trabzon "E" tipi kapalı cezaevinde süresiz açlık grevine başlayan 36 mahkumdan şu ana kadar hiç birisinin sağlık sorunu yaşamadığını belirten yetkililer, açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin . hiç birinin durumunda bir anormallik olmadığını ançak, Rize Kapalı Cezaevinde terör sucundan yatan bir hükümlünün sağlık durumunun kötüye gittiği için Trabzon'a nakledildiği ve bu mahkuma sağlık yönünden müdahale edildiğini ve tedavisinin tamamlanarak tekrar Rize cezaevine gönderildiğini ifade ettiler.

DR EYÜPOĞLU: KİLO ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Karadeniz hastanesi Genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Burhan Eyüpoğlu, amacına uygun yapılan açlık grevlerinde bir kişinin kilo almasının mümkün olmadığını belirterek, "Bildiğimiz kadarıyla açlık grevindeki insanların eylemleri sırasında su tuz ve şeker gibi şeyler alırlar. Sadece bunları kullanan birinin bünyesi ne olursa olsun kilo alma gibi bir şansı yoktur. Bunları çok abartılı kullanmaları veya bunun dışında farklı bir şey almaları kilo almalarına neden olabilir. Bunların dışında bir insanın 36 günde bir gram kilo almaz normal şartlarda kilo verir" dedi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler