Trabzon'da açılan mezarlıkların sırrı çözüldü

Trabzon’un Bostancı mevkiinde zaman zaman açılan mezarların sırrı ortaya çıktı. Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon’un bağlı olduğu Trabzon Adli Tıp Kurumu Bölge başkanlığı,  gü

Trabzon'da açılan mezarlıkların sırrı çözüldü

Trabzon’un Bostancı mevkiinde zaman zaman açılan mezarların sırrı ortaya çıktı. Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon’un bağlı olduğu Trabzon Adli Tıp Kurumu Bölge başkanlığı,  güvenlik güçleri ile çatışmaya giren PKK terör örgütünün öldürülen militanlarını otopsi yapıldıktan sonra ailelerine ulaşamadığında önce fotoğraflıyor sonra Trabzon’un Bostancı mevkiinde bulunan kimsesizler mezarlığına defnediyor.

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonucu çocuklarının öldürüldüğünü ve Trabzon’da ki kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öğrenen bazı aileler günler sonra yada aylar sonra Trabzon’a gelerek Trabzon Adli Tıp Kurumu Bölge Başkanlığına müracaat ediyor.

Adli Tıp’ta önce kendilerine gösterilen fotoğraflarla çocuklarını teşhis eden aileler daha sonra yetkililer nezaretinde çocuklarını gömüldükleri yerden alarak memleketlerine getirip yeniden defnediyorlar. Böylece Trabzon’un Bostancı mezarlığında açılan mezarların sırrı da ortaya çıkmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler