Trabzon'da AB programı sürüyor

Trabzon Gençlik Merkezi'nin Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında sürdürülen faaliyetler arasında yer alan Avrupa Gönüllü Hizmeti için Gönderen Kuruluş ve Koordinatör kuruluş olmak için yapılan başvurusu kabul edilip ve akredite edildiği öğrenildi

Trabzon'da AB programı sürüyor

Trabzon Gençlik Merkezi'nin Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında sürdürülen faaliyetler arasında yer alan Avrupa Gönüllü Hizmeti için Gönderen Kuruluş ve Koordinatör kuruluş olmak için yapılan başvurusu kabul edilip ve akredite edildiği öğrenildi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH); Bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunmaktadır.

Bunun üzerine 18-30 yaş arasındaki bütün gençler başvuruda bulunabilir. Bunun dışında hiç bir şart aranmıyor. (yabancı dil bilgisi, üniversite eğitimi vs.) Öncelikle ve en önemlisi, gönüllü olarak çalışırken yaptığınız iş için maaş benzeri bir ücret alınmaz. Bununla birlikte yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ve yardım ve az miktarda cep harçlığının alınabileceği öğrenildi.

Bir AGH projesi, kısa süreli (2-8 hafta –sadece engellilere ve imkanları kısıtlı gençlere yönelik) ya da uzun süreli (2-12 ay) olarak bir AB ülkesinde gönüllü olmanıza imkan tanıyor. Ayrıca Başvuruların gönderen kuruluşlara yapması gerektiği bilgisine ulaşıldı.

Trabzon Gençlik merkezi heyeti; “Artık Trabzon’daki gençlerin Avrupa’da gönüllü hizmetine başvurabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel