Trabzon'da 8 bin kişi başvurdu

Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Oyunları'nda gönüllü olmak için yaklaşık 8 bin genç başvuruda bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi ve EYOF 2011 Tra

Trabzon'da 8 bin kişi başvurdu

Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Oyunları'nda gönüllü olmak için yaklaşık 8 bin genç başvuruda bulundu.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi ve EYOF 2011 Trabzon Gönüllü Yönetim Direktörü Prof. Dr. Miraç Akçay, Trabzon'da düzenlenecek olan oyunlarla ilgili şu ana kadar yaklaşık 8 bin başvuru yapıldığını belirterek, "Müracaatlar beklediğimiz rakamın çok üzerinde olduğu için artık gönüllü başvurusu almıyoruz" dedi.

 

Başvuruların bitirilmesinin ardından gönüllü adaylarını mülakata almaya başladıklarını kaydeden Akçay "Adaylarımızın bir kısmı mülakata girmiş durumda. Mülakatları ilk önce kendi telefon, mesaj aracılığıyla davet ediyorduk, o şekilde çağırıyorduk. 3 haftadan beri online sisteme geçmiş durumdayız. Sinema bileti alır gibi adaylarımızı internet üzerinden istedikleri gün ve saat, istedikleri yeri seçip mülakat için kendi rezervasyonlarını yapabiliyorlar ve bizlerde mülakatlarını yapıyoruz. Şu ana kadar bin

300 adayımız mülakata alınmış durumda, mülakata girenlerin listeleri tutuyoruz. Veri tabanı oluşturuyoruz. Bütün mülakatları 19 Mart'a kadar bitirmeyi planlıyoruz. Mülakatlar bittikten sonra veri tabanına girerek istediğimiz özelliklere sahip adayları seçmeye çalışacağız" diye konuştu.

Gönüllü adaylarda özellikle yabancı dil şartı aradıklarını ifade eden Prof. Dr. Akçay, "Aradığımız gönüllü adayı sadece bir özelliği ile öne çıkmayacak. Dil açısından iyi özelliklere sahip adayların konuşma becerisi yüksek, iletişim becerisi yüksek olmasına dikkat ediyoruz. Mülakatlarda bunlara dikkat ediyoruz. 3 ana tema üzerine mülakatlarımızı oturtuyoruz. Bunlardan bir tanesi dil iletişim becerisi, ikincisi kişinin kendi psikolojik, ruhsal durumunu ortaya koyacak becerileri ve 3.'sü de beden dili diyebiliriz. Bütün bu 3 ana kategoride belirlediğimiz adaylardan bize en uygun olanları branşına göre seçmeye çalışacağız. 19 Mart'a kadar online mülakatlarımız devam ediyor. 19 Mart tarihi geldiğinde toplam kaç kişi mülakata aldığımıza bakacağız.

 

Bizim planımız şuanda beklentimiz 3 bin 500 kişiyi 19 Mart'a kadar mülakata almış olmak. 3 bin 500 kişi arasında eğer gerçekten veri tabanında işlemlerimizi yaptığımızda ihtiyaç duyduğumuz ya da duyacağımız elemanları seçebilirsek ekstra mülakata ihtiyaç

duymayacağız. Ama hala belli özelliklere sahip aday eksikliği hissedersek o zaman belki elimizdeki 8 bin kişilik listeden özel seçimde bulunarak belli özellikleri yazmış kişileri mülakata çağırıp onlara özel mülakat yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Trabzon dışından da başvuran çok gönüllü adayı olduğunu kaydeden Akçay, "Trabzon'da düzenlenecek olan bu oyunlar için gerçekten çok arzulu, istekli bir ekip her türlü özveriyi göstererek çalışmalarını devam ettiriyor. Amaç programın arzulanan şekilde bitirilmesini temin etmek sağlamak. Mülakatlard a bunun bir parçası. Bu yüzden biz mülakatların en iyi şekilde yapılmasını, bize en uygun adayların seçimine müsaade edecek şekilde yapılmasına çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Mülakatları yapan ekipte yer alan KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emine Buket Sağlam, mülakat için gelen adayların mükemmele yakın özelliklere sahip olduğuna vurgu yaparak, "Genellikle aradığımız özelliklere sahip adaylar geldi. Bu mülakatlara katılan adayların Türkiye'nin çeşitli illerinden gelmiş olması benim dikkatimi çok çekti. İzmir, Erzurum, Erzincan, Ankara ve İstanbul gibi illerden gelenler var. Demek ki gençler bu oyunlarını önemsiyorlar. Lise öğrencileri ile bile mülakat

yaptık. Çok mutlu olduk çünkü çok donanımlılar ve evrensel bir vizyona sahipler" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel