Trabzon'da 77'lik dedeye şok!

Trabzon'da bir süre önce eşi ölen 77 yaşındaki dede, kendisini evlendirme vaadinde bulunan bir kadınla arkadaşı tarafından dolandırılıp parasının alındığını öne sürerek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.  Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşay

Trabzon'da 77'lik dedeye şok!

Trabzon'da bir süre önce eşi ölen 77 yaşındaki dede, kendisini evlendirme vaadinde bulunan bir kadınla arkadaşı tarafından dolandırılıp parasının alındığını öne sürerek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşayan emekli işçi Halil Korkmaz, yaklaşık bir ay önce rahatsızlığı nedeniyle torunu Osman Korkmaz ile Trabzon'a gelerek bir hastaneye gitti.

 

Hastaneden dönerken yolda dede ve torunuyla karşılaşan 2 kadından soyadı belirlenemeyen ''Hanife'' isimli biri, torun Yılmaz'a ''Bu dedenin eşi yok mu'' diye sorunca ''Dedemin eşi vefat etti'' yanıtını aldı.

 

Aynı kadın ''Ben dedeyle evlenirdim ama 2 tane torunum var. Ancak dedeyle evlenebilecek bir kadın tanıyorum. Kendisiyle görüşüp sizi telefonla arayabilirim'' deyince, dede Halil Korkmaz söz konusu kadınla tanışmak istedi.

 

Torun Osman Korkmaz da dedesiyle arkadaşının buluşmasını sağlaması için ''Hanife'' isimli kadına cep telefonu numarasını verdi. Bir süre sonra Osman Korkmaz'ı arayıp arkadaşının evlenmeye razı olduğunu ''Hanife'' isimli kadın, buluşma için kent merkezindeki İskenderpaşa Camisi'nin arkasına gelmelerini istedi.

 

Söz konusu yerde buluşup arkadaşını Halil Korkmaz ile tanıştıran Hanife, ''elbise aldığını ancak parası olmadığını'' söyleyerek, bir sonraki buluşmada Korkmaz'ın 500 Avro getirmesini istedi.

Sonraki buluşmalarında dede Korkmaz'dan 500 Avro elbise parası, taksi tutmak için de 70 lira alan Hanife, evlenme konusunu görüşmek için sonra tekrar buluşmak bahanesiyle uzaklaştı. Bu kadının olay yerinden gitmesinin ardından dede Halil Korkmaz'ın yanında kalan diğer kadın da Korkmaz'ın dalgınlığından yararlanıp ortadan kayboldu.

Olay sonrası kadınları cep telefonundan aramasına rağmen irtibat kuramayınca dolandırıldığını anlayan Halil Korkmaz, 2 kadın hakkında Trabzon Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

    

''20 BİN LİRA DOLANDIRILDIM AMA YİNE DE EVLENMEDE KARARLIYIM''

Dede Halil Yılmaz, şikayetinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin hayatını kaybetmesi sonrası evlenmek amacıyla buluşup ziynet eşyası, para ve çeşitli hediyeler aldığı 3 kadının kendisini dolandırıp kaçtığını anlattı.

 

Evlenmek için buluştuğu dördüncü kadınla kendisini evlendireceği vaadinde bulunan ''Hanife'' adlı kadın tarafından da dolandırdığını söyleyen Halil Korkmaz ''Benimle evlenme vaadinde bulunan son kadın ve daha önce aynı vaatte bulunan 3 kadın tarafından toplam 20 bin lira dolandırıldım, ama yine de evlenmede kararlıyım'' dedi.

 

Dolandırıldığı olayları gülerek anlatan Halil Korkmaz, 4 çocuğunun yurt dışında bulunduğunu ve yalnızlık çektiğini belirterek, dolandırılmasına rağmen evlenmek için girişimlerinin süreceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler