Trabzon'da 6 yabancı yakalandı

Trabzon'da polis tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 6 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Gözaltına alınan kadınların daha önce aynı suç nedeniyle sınır dışı edildiği ancak kaçak yollardan yine Türkiye'ye girdikleri belirlendi. Kadınların üçünde AIDS

Trabzon'da 6 yabancı yakalandı

Trabzon'da polis tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 6 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Gözaltına alınan kadınların daha önce aynı suç nedeniyle sınır dışı edildiği ancak kaçak yollardan yine Türkiye'ye girdikleri belirlendi. Kadınların üçünde AIDS virüsü tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Masası ekipleri, Trabzon'un Çömlekçi Mahallesi'ndeki bir otelde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Mahkemeden alınan arama kararı sonrasında dün gece yapılan baskın sırasında, otelde bulunan 6 yabancı uyruklu kadın, otel görevlilerince önce otelin çatısına, oradan da yan binaya kaçırıldı. Durum fark eden polis, yan binaya girerek, kaçmaya çalışan Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu Esmira Baıramova, Medine Akdağ, Alma Ivalchuk, Barıyat Rusulova, Luiza Sharapudınova ve Mıdvar Ahmedeva'yı yakaladı. Polis ayrıca, kadınların kaçmasına yardımcı olmaya çalışan 38 yaşındaki Sami S. ve 29 yaşındaki Soner E. adlı otel çalışanlarını da gözaltına aldı.

Sorgulamada, kadınların daha önce de fuhuş yapmak suçundan birçok kez yakalanarak sınır dışı edildikleri belirlendi. Ayrıca, kadınlardan Barıyat Rusulova, Luiza Sharapudınova ve Mıdvar Ahmedeva' nın AİDS ve frengi virüsü taşıdığı tespit edildi. 6 kadın tekrar sınır dışı edildi. Gözaltına alınan Sami S. ve Soner E. hakkındaki soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler