Trabzon'da 591 yangın söndürüldü

Şehir içi yangınlar yanında ilçe, belde ile komşu il ve ilçelerdeki yangınlara da müdahale ederek yardımda bulunan ve adete bölge itfaiyesi konumunda olan Trabzon Belediye itfaiyesi 2010 yılı içerisinde 591 yangına müdahale etti. 2010 yılında Trabzon gene

Trabzon'da 591 yangın söndürüldü

Şehir içi yangınlar yanında ilçe, belde ile komşu il ve ilçelerdeki yangınlara da müdahale ederek yardımda bulunan ve adete bölge itfaiyesi konumunda olan Trabzon Belediye itfaiyesi 2010 yılı içerisinde 591 yangına müdahale etti. 2010 yılında Trabzon genelinde meydana gelen yangınlarda 617 bin TL maddi hasar tespit edilirken, 2 kişi bu yangınlarda hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı.

Çalışmalarını 66 personel, 16 araç ve 75 ekipman ile sürdüren Trabzon Belediye İtfaiyesi 2010 yılında şehir içersinde 453, şehir dışın da ise 138 yangına müdahale etti. Yangın dışında trafik kazalarında da yardıma koşan Trabzon belediye İtfaiyesi 73 trafik kazası sonrası görev yaptı. Bu trafik kazalarında 18 vatandaş ölürken, 176 kişi de yaralandı.

Asansörde mahsur kalanlara da yardımda bulunan itfaiye meydana gelen 21 asansörde mahsur kalma olayında 34 vatandaşı kurtardı.

İtfaiyenin 2010 yılı içerisinde müdahale ettiği 591 yangınların çıkış nedenleri şu şekilde sıralandı:

“Elektrik kontağı 145; LPG Doğalgaz ve benzeri 16; ocak , soba ve kalorifer 38; baca tutuşması 89; sigara ve kibrit 243; akaryakıt 2; patlayıcı madde 2 ve sabotaj sonucu 2 yangın çıkarken, değişik sebeplerden dolayı ise 154 yangın meydana geldi.”

Yangınlar 319 adet ile en çok betonarme binalarda meydana gelirken, 83 yangın olayı çelik ve madeni yapılarda ve 35 yangın olayı ise ahşap yapılarda meydana geldi. 2010 yılı içerisinde en az yangın ekim ayında çıkarken, en fazla yangın ise ocak ayında çıktı. Ekim ayında 26 yangın çıkarken, Ocak ayında 77 yangın çıktı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, donanımlı modern araç ve gereç ile eğitimli personelden oluşan Trabzon Belediye İtfaiyesi’nin başarılı çalışmalarını 2010 yılında da sürdürdüğünü ifade ederek, “İtfaiyemiz kent içi yangınlar yanında komşu il, ilçe, belde ve köylerde meydana gelen yangınlara da müdahalede bulunarak adeta bir bölge itfaiyesi konumundadır. İtfaiyemize araç, gereç ve donanım bakımından sürekli takviyede bulunuyoruz. Personelin eğitimine de büyük önem vererek sürekli yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personeline yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler