Trabzon'da 549. yıl coşkusu!

Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, fetih etkinlikleri kapsamında ilk törenin yarın saat 09.00'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çe

Trabzon'da 549. yıl coşkusu!

Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, fetih etkinlikleri kapsamında ilk törenin yarın saat 09.00'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesiyle başlayacağı belirtildi.
    

Atapark'taki törenin ise saat 10.15'de başlayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
    

''Zağnos burcu önünde törene iştirak edecek zevatın yerlerini almasını müteakip Trabzon Belediyesi Mehter Takımının saygı işareti ile saygı duruşu yapılacak, arkasından İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız üç zabıta memuru tarafından göndere çekilecektir. Trabzon Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen bir subay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacaktır. Ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen iki öğrenci şiir okuyacak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verilecek. Halkoyunları ekipleri ile Trabzon Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ile Atapark'taki tören sona erecektir.''
    

Açıklamada, gün içerisinde kutlama programı çerçevesinde, saat 10.00'dan itibaren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yer alan ''Geleneksel Yaşam Sergisi''nin gezilebileceği, saat 13.00'de Trabzon Belediye Başkanlığınca Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak ve Mustafa Yazıcı tarafından ''Fetih Sohbeti'' gerçekleştirileceği ve saat 14.00'den itibaren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ''İlk Işık Atatürk'' adlı belgeselin İl Halk Kütüphanesinde gösterime sunulacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler