Trabzon'da 47 bin araca kötü haber

Trabzon’da her gün trafiğe çıkan 47 bin aracın sahiplerine kötü haber. 2012 yılında herhangi bir sigorta şirketinden 300 TL’ye trafik sigortasını yaptıran 61 plakalı yeni tescil bir otomobilin bugün ödeyeceği sigorta primi 450 TL’ye çıkıyor. Aracın kayıtl

Trabzon'da 47 bin araca kötü haber

Trabzon’da her gün trafiğe çıkan 47 bin aracın sahiplerine kötü haber. 2012 yılında herhangi bir sigorta şirketinden 300 TL’ye trafik sigortasını yaptıran 61 plakalı yeni tescil bir otomobilin bugün ödeyeceği sigorta primi 450 TL’ye çıkıyor. Aracın kayıtlı olduğu şehir, araç sahibinin yaşı ve sigorta geçmişine göre değişmekle birlikte trafik sigortası primlerinde yüzde 50’ye varan zam yapıldı.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Trabzon özel bir sigorta şirketi yetkilisi Mustafa Özkurt, “61 plakalı yeni tescil bir araç için trafik sigortası primi 450 TL’nin üzerine çıkıyor. Geçtiğimiz dönemlerde kaskoya göre oldukça düşük olan trafik sigortası primleri artık neredeyse kasko primlerinin yarısı kadar tutmaya başladı. Zorunlu bir sigorta türü olduğu için de milyonlarca araç sürücüsü bu zamlardan etkilenecek” şeklinde konuştu.

Sigorta yenilemesi yaptıranların zamlı fiyatlarla karşılaşacağına dikkat çeken Özkurt, “Trafik sigortasında zarar eden sigorta şirketleri zam yaparak primlerde artışa gitti. Bununla beraber zorunlu trafik sigortalarında 22 bin 500 lira olan teminat bedeli bu yıl 25 bin liraya yükseltildi. Ayrıca kazalarda ödenen sağlık sigortası primleri de yükseldi” dedi.

2012’de 61 plakalı yeni tescil bir araç 300 TL’ye trafik sigortası yaptırırken, bu yıl aynı değerde bir aracın trafik sigortası primi 400 TL’ye çıktı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler