Trabzon’da 4+4+4’e tepki

Trabzon Eğitim Sen düzenlediği basın açıklamasında eğitim sisteminde yeni 4+4+4 düzenlemesinin mevcut sistemi geriye götüreceğini iddia etti.Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında Eğitim Sen Şube Başkanı Muhammet İkinci, yeni sistem

Trabzon’da 4+4+4’e tepki

Trabzon Eğitim Sen düzenlediği basın açıklamasında eğitim sisteminde yeni 4+4+4 düzenlemesinin mevcut sistemi geriye götüreceğini iddia etti.

Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında Eğitim Sen Şube Başkanı Muhammet İkinci, yeni sistemin eğitimi siyasallaştıracağını söyledi. İkinci, konuşmasında “Mevcut iktidarın politikalarının her geçen gün daha da yıkıcı hale geliyor.

Yaşamın her alanında halkın sorunlarına çözüm üretmesi gereken iktidar, sorunun kendisi haline gelmiştir. Son olarak Sivas Davası’nda yaşananlar her şeyi apaçık ortaya koymaktadır. Kamu emekçilerinin uzun süredir zamsız maaş aldığı, sendikal hakların iyileştirilmediği bir dönemde eğitim sisteminde yapılmak istenen değişiklikler için gösterilen acelecilik son derece anlamlıdır.

Sayın Başbakan’ın ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ ifadesinin nedeni piyasacı-özelleştirmeci-neoliberal düzeni tahkim etmektir. Ancak meydan boş değildir. Eğitim ve bilim emekçileri olarak geleceğimizi ilgilendiren bu yasa teklifine sessiz kalmak mümkün değildir. Eğitimin siyasallaştırılması ve dinselleştirilmesine karşı dik duruşumuzu göstermekte kararlıyız.

Başbakan’ın Meclis’teki gurup toplantısında ‘Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşacağız’ diyerek düzenlemeye karşı olanlara meydan okumuştur. Biz de hodri meydan diyoruz, yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sistemini Başbakan’ın ‘Dindar Nesil’ sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler