Trabzon'da 4 gr esrara 4 yıl hapis!

İstanbul'dan aldığı yaklaşık 4 gram esrarı, kargoyla Trabzon'daki uyuşturucu bağımlısına gönderdiği iddiasıyla yargılanan sanık, ''uyuşturucu madde nakletme'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve bin lira adli para cezasına çarptırıldı.  Trabzon'un Of ilçesinde o

Trabzon'da 4 gr esrara 4 yıl hapis!

İstanbul'dan aldığı yaklaşık 4 gram esrarı, kargoyla Trabzon'daki uyuşturucu bağımlısına gönderdiği iddiasıyla yargılanan sanık, ''uyuşturucu madde nakletme'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

 

Trabzon'un Of ilçesinde oturan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen M.K, geçen yıl, İstanbul'da bulunan arkadaşı A.K'yi telefonla arayarak kendisine esrar göndermesini istedi.

M.K. daha sonra bu talebini kabul eden A.K'ye kendisine uyuşturucu satın alması için 80 lira gönderdi. Parayı alan A.K. ardından İstanbul'un Bağcılar ilçesine giderek burada soyadını bilmediği ''Cihan'' isimli bir kişiden satın aldığı, gazete kağıdına sarılı haldeki yaklaşık 4,02 gram esrarı, bir poşete koyarak kargo aracılığıyla Trabzon'un Of ilçesine gönderdi.

Durumdan haberdar olan polis de kargoyla gelen esrarı teslim alan M.K. ile esrarı gönderen A.K'yi gözaltına aldı.

Daha sonra taraflardan A.K'ye ''uyuşturucu ticareti yapma'', M.K'ye ise ''uyuşturucu madde bulundurma'' suçlarından ayrı ayrı dava açıldı.

    

KARAR

Sanık A.K'nin yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi karar duruşmasında, yaklaşık 4,02 gram esrarı M.K'ye esrar göndererek uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan A.K'ye ''uyuşturucu madde nakletme'' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile bin lira adli para cezası verdi.

A.K, buna göre gönderdiği her gram esrar için yaklaşık 1 yıl 15 gün hapis cezası almış oldu.

A.K'nin soruşturma aşamasında savcılıkta verdiği ifadede, ''M.K'ye uyuşturucu temin ettiğini kabul ettiği, ancak uyuşturucu ticareti yapmadığını'' öne sürdüğü öğrenildi.

Uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve Of ilçesinden tanıdığı A.K'den uyuşturucu istediğini itiraf eden M.K. hakkındaki davanın ise devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler