Trabzon'da 4 bin kadına tarama yapıldı

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneği’nin yaptığı protokol çerçevesinde 40-69 yaş arası bayanlarda Meme Kanseri ve 30-65 yaş arası bayanlarda Rahim Ağzı (serviks) Kanseri ile ilgili yapılan tarama programı sona erdi.Geçtiğimiz

Trabzon'da 4 bin kadına tarama yapıldı

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneği’nin yaptığı protokol çerçevesinde 40-69 yaş arası bayanlarda Meme Kanseri ve 30-65 yaş arası bayanlarda Rahim Ağzı (serviks) Kanseri ile ilgili yapılan tarama programı sona erdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Şalpazarı ilçesinde başlatılan tarama programı Hayrat ilçesinde düzenlenen törenle sona erdi. Şalpazarı’nı takiben tarama programına Tonya, Düzköy, Maçka, Yomra, Köprübaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Araklı, Of ve Hayrat ilçeleri ile devam edilirken, bugün kadar 10 ilçede yapılan taramalarda (Hayrat ilçesi hariç) 2 bin 326 kişiye Meme Kanseri, bin 832 kişiye de Rahim Ağzı (serviks) Kanseri olmak üzere 4 bin 158 kadın kanser taramasından geçirildi.

Tarama sonuçlarında Şalpazarı ile Araklı ilçesinde birer kadında kanser vakasında rastlanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel