Trabzon'da 36 kilo esrar ele geçirildi

Trabzon kaçakçılık ve Organize suçlarda Türkiye sıralamalarında geri sıralarda olması memnuniyet yarattı.Haber: Şükrü ÜçüncüSon dönemlerde Trabzon Emniyeti Kaçakçılık ve Organize suçlar kapsamında kent genelinde yapmış olduğu uygulamada çok sayıda yasa dı

Trabzon'da 36 kilo esrar ele geçirildi

Trabzon kaçakçılık ve Organize suçlarda Türkiye sıralamalarında geri sıralarda olması memnuniyet yarattı.

Haber: Şükrü Üçüncü

Son dönemlerde Trabzon Emniyeti Kaçakçılık ve Organize suçlar kapsamında kent genelinde yapmış olduğu uygulamada çok sayıda yasa dışı malzeme ele geçirirken 2012 yılı verileri Türkiye genelinde Trabzon’un kaçakçılıkta 81 il arasında 35 sırada olduğunu gösterdi. 2012 yılında Trabzon emniyetine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğünün yapmış olduğu operasyonlarda Türkiye’ye yasa dışı yollardan sokulmuş 405 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigara kaçakçılığın da Türkiye genelinde 35’inci sırada yer alan Trabzon’da bu kadar fazla sigaranın yakalanması ise ülke genelinde uygulanan sigara zamlarının neden olduğu belirlendi.

Trabzon’da  esrar ele geçirildi

Türkiye’nin diğer bir sorunları arasında yer alan akaryakıt kaçakçılığında ise Trabzon 51’nci sırada yer alırken emniyet güçleri 6 bin litre kaçak akaryakıtı Trabzon’da ele geçirdi. Uyuşturucu madde kaçakçılığında ise göz açtırmayan polis ekipleri Trabzon’da çeşitli bölgelerde yapmış olduğu operasyonlarda uyuşturucuya bağlı olaylarda Türkiye 52’ncisi olan Trabzon uyuşturucu yetiştiriciliğin ve satma suçunda ise 35’nci sırada yerini aldı. Kent genelinde emniyet güçleri toplamda 36 kilo kubar esrar, 10 kilo toz esrar, 733 adet Extacy adlı sentetik uyuşturucu hap ve 5 paket halinde Bonzai adlı uyuşturucu madde ele geçirdi.

Trabzon Tefecilikte kaçıncı sırada

Yine 2012 yılı verilerine dayanarak yapılan araştırmada Trabzon ili Türkiye genelinde tefecilikte 27’nci sırada yer altı. Karadeniz ilinin tabanca merakı başta Türkiye sonrasında tüm dünya’da bilinse de kaçak yollar ile tabanca bulundurmak suçunun yurt genelinde en az olduğu illerden bir tanesi Trabzon. Kent genelinde yapılan çalışmalarda 225 adet ruhsatlı ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 213 adet şarjör ile 2223 adet mermi ele geçirildi. Yine aynı çalışmalarda 7 adet ruhsatsız tüfek ve 14 adet silah gövdesi yakalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel