Trabzon'da 350 suçlu yararlanıyor

Son dönemlerde Türkiye’de Adalet Bakanlığını uyguladığı Denetimli Serbestlikten toplam 350 kişinin yaralandığı tespit edildi.Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜAdalet bakanlığının almış olduğu karar ile ceza evlerinde yatmakta olan mahkumların son bir yıllarını Denetiml

Trabzon'da 350 suçlu yararlanıyor

Son dönemlerde Türkiye’de Adalet Bakanlığını uyguladığı Denetimli Serbestlikten toplam 350 kişinin yaralandığı tespit edildi.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ

Adalet bakanlığının almış olduğu karar ile ceza evlerinde yatmakta olan mahkumların son bir yıllarını Denetimli Serbestlik bürolarında geçiriyor. Hafta bir gün belirlenen saatlerde denetimli serbestlik bürolarına gelen mahkumlar psikolojik destek ve öfke kontrol eğitimi alıyorlar. Yine aynı uygulama ile mahkumların bazıları cezalarının son bölümlerini devlet kurumlarında çalışarak geçiriyor. Bu uygulama ile birlikte Trabzon’da 60 kişi çeşitli devlet kuruluşlarında çalışarak cezalarının tamamlıyorlar.

EŞE DAYAK YOK EĞİTİMİ

Denetimli Serbestlik bürolarında bir diğer uygulaması ise aile içi şiddete yönelik başlatılan çalışma. Çalışmada eşlerine şiddet uygulayan eşlerin denetimli serbestlik bürolarına gelerek öfke kontrol eğitimi alıyor. Trabzon’da bu uygulama ile birlikte eşe karşı şiddet uygulayan 50 erkek Denetimli Serbestlik bürosuna giderek uzmanlardan öfke kontrol eğitimi alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel