Trabzon'da 3 ayda kaç kişi istihdam edildi

Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Kızılcık: "Üç aylık periyotta toplam bin 677 vatandaşımız kamu ve özel sektörde istihdam edildi"      Valilik'te düzenlenen toplantıya Kızılcık'ın yanı sıra Va

Trabzon'da 3 ayda kaç kişi istihdam edildi

Trabzon İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirildi. 

Vali Kızılcık: "Üç aylık periyotta toplam bin 677 vatandaşımız kamu ve özel sektörde istihdam edildi"
 
     
Valilik'te düzenlenen toplantıya Kızılcık'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile bazı birim müdürleri katıldı. 
     
Toplantıda konuşan Kızılcık, 2013 yılının ilk üç aylık faaliyet raporuna göre kentte İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısının 21 bin 863 kişi olduğunu ve 9 bin 76'sının bayan olduğunu ifade etti. 
   
Üç aylık periyotta istihdama 4 bin 181 erkek ve 2 bin 418 kadın olmak üzere toplam 6 bin 599 kişinin aktif iş gücü programlarına başvurduğunu bildiren Kızılcık, şöyle devam etti: 
     
"Kayıtlı işsizlerin yaş grubuna göre dağılımına baktığımızda en fazla işsizin her iki grupta da hem kadın hem erkeklerde olduğu görülüyor. Bu süreçte istihdam rakamlarına baktığımızda kamuya 6, özel sektöre ise bin 671 vatandaşımız yerleştirilmiştir. Böylece üç aylık periyotta toplam bin 677 vatandaşımız kamu ve özel sektörde istihdam edildi. Tabii yeni turizm sezonuna girmemizden dolayı ikinci üç aylık dönemde bu istihdam oranları daha çok artacaktır. Böylece işsizlik oranlarını alt noktalara çekebileceğimizi düşünüyorum. Zaten ilimizde işsizlik oranı Türkiye'nin çok altındadır. Türkiye işsizlik ortalaması yüzde 10,4 iken Trabzon'daki işsizlik ortalaması yüzde 6,4 civarındadır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel