Trabzon'da 2 belediyeye derece!

Başkanlığını Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) eski Genel Sekreteri Halil Memiş’in yürüttüğü Ankara’da faaliyet gösteren Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGED) tarafından ikincisi düzenlenen ‘Üretken Belediye Proje Yarışması’nı

Trabzon'da 2 belediyeye derece!

Başkanlığını Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) eski Genel Sekreteri Halil Memiş’in yürüttüğü Ankara’da faaliyet gösteren Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGED) tarafından ikincisi düzenlenen ‘Üretken Belediye Proje Yarışması’nın ödül töreni 26 Temmuz’da Ankara’da yapılacak.

Trabzon’dan Beşikdüzü ve Söğütlü belediyelerinin dereceye girdiği yarışma konusunda bilgi veren MİARGED Başkanı Halil Memiş, “Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi olarak, kendimize çizdiğimiz ‘ülkemizdeki mahalli idare kuruluşlarına üst düzeyde hizmet verebilen, mahalli idarelerin ülkenin genel kültürel, ekonomik ve siyasi politikasına uygun olarak faaliyet göstermesi için gayret gösteren, farklı belediyecilik uygulamaları konusunda açılımlar getirebilen, yaptığı hizmetlerde kamu yararını ön planda tutan ve kamu hizmeti zihniyetinden ayrılmayan, modern, güvenilir ve duyarlı bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

“Bu çerçevede, MİARGED olarak Belediyelerimizin gelişmesine elimizden geldiğince en üst düzeyde destek vermeye gayret göstermekteyiz” diyen Memiş, şöyle konuştu: “Merkezimiz tarafından düzenlenen ‘Üretken Belediye Proje Yarışması’ gelişmenin fikirlerin hayata geçirilmesinden geçtiğinin bilinciyle, belediyelerimizin proje üretmelerini teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla ve diğer belediyelerle paylaşılmasını sağlamak amacıyla düşünülmüş bir etkinliktir. Bu suretle, belediyeler tarafından ortaya konan ve uygulanan projelerin tüm mahalli idarelerce paylaşılmasını ve diğer belediyelerce de ülke genelinde uygulanabilir hale getirilmesini sağlamak temel hedef olarak ortaya konmuştur. Kalkınmanın, insana hizmetin ve bu ülkenin gelişmesinde söz sahibi olmanın temel etkenlerinden birinin düşünmek, tartışmak ve olumlu fikirleri hayata geçirmekten geçtiğini biliyoruz. Üretken Belediye Proje Yarışması da, projeye dönüştürülmüş fikirlerin geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlayan bir oluşumdur.”

Bu amaçlarla uygulamaya koyulan yarışmanın ikincisine başvuruların Ocak ayı içerisinde tamamlandığını belirten Memiş, “Alınan başvuruları takiben oluşturduğumuz Değerlendirme Kurulu projeleri değerlendirmiş ve yarışma sonuçlanmıştır. Yarışma; Çevre ve Altyapı Projeleri, İyi Yönetim Projeleri, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler olmak üzere üç kategoride düzenlenmiştir. Yarışmaya, başlamış ve uygulanmakta olan ve/veya sonuçları alınan projeler katılmıştır. Yarışmada, ülkemizin değişik bölgelerinden 24 Belediye, 27 Proje ile ödüle layık görülmüştür. Düzenlenecek ödül töreni ile hem projeleri sunan belediyeler ödüllendirilecek, hem de projelerin Türk kamuoyuna tanıtımı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra yarışmada dereceye giren belediyeler ve projeler ise şu şekilde sıralandı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi (Hizmet Binası), Antalya Büyükşehir Belediyesi (Köpek Parkı-Kadınlar Tiyatro İle Buluşuyor), Beldibi Belediyesi (Her Yaşta Spor), Bornova Belediyesi (Egebel), Bursa Büyükşehir Belediyesi (3 Boyutlu Kent Rehberi), Çatalca Belediyesi (Mübadele Müzesi), Çay Belediyesi (Tarımköy), Develi Belediyesi (Ete Kazandırılan Değer), İzmit Belediyesi (Çocuk Hakları Masası), İzmit Belediyesi (Atık Yağların Toplanması, Biodizel Üretimi) , Karaburun Belediyesi (Sağlıklı Yaşlanma), Karasu Belediyesi (Akıllı Kent Projesi), Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Kentlilik Bilinci), Keçiören Belediyesi (Çevre Çiçekleri Hareketi-Aile Eğitim Merkezi), Kepez Belediyesi (Kent Ormanı Parkı Projesi), Kula Belediyesi (Organik Oyuncak Üretim Eğitimi), Kumluca Belediyesi (Şikayetler Armağandır), Kütahya Belediyesi (Kent Tarihi Müzesi), Malkara Belediyesi (Yeşil Alan Düzenlemesi), Pozantı Belediyesi (Geri Kazanım), Sultangazi Belediyesi (Mesire Alanı), Tunçbilek Belediyesi (Atık Su Kollektör Hattı), Rize Belediyesi (Ziraat Bahçesi-Açık Spor Tesisi), Yeniceköy Belediyesi (Gölet Çevresi Düzenleme ve Aydınlatma), Beşikdüzü Belediyesi (Temiz Çevrenin Yeni Yüzü) ve Söğütlü Belediyesi (Kavşak Bağlantı Projesi)"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel