Trabzon’da 2-B Tapu Sevinci

 6292 sayılı yasa kapsamında kalan ve hak sahiplerine doğrudan satışı yapılmaya başlanan 2/B arazilerinin tapuları verilmeye başlandı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, belirlenen rayiç bedellerini ödeyen vatandaşlara tapularını dağıttı.               Va

Trabzon’da 2-B  Tapu Sevinci

 

6292 sayılı yasa kapsamında kalan ve hak sahiplerine doğrudan satışı yapılmaya başlanan 2/B arazilerinin tapuları verilmeye başlandı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, belirlenen rayiç bedellerini ödeyen vatandaşlara tapularını dağıttı.
               
Valilik A Toplantı Salonunda düzenlenen törenle 20 hak sahibine tapuları Vali Kızılcık tarafından verildi. Vali Kızılcık, 2-B yasası olarak bilinen düzenlemenin ormandan çıkarılan alanların daha önceki sahiplerine satışını kapsadığını anımsatarak, “Mal canın yongasıdır. Dolayısıyla uzun yıllar arazinin üzerinde kullanılıp oranın şu veya bu nedenle vatandaşın kullanımından özellikle orman olduğu gerekçesiyle alınması ile orada harcanan tüketilen bir hayatın, yaşanmışlıkların izlerini kaybolacağı düşüncesi hasıl oldu. Devletimiz insan odaklı anlayışla hareket ederek bunların kullanıcılara verilmesini, tapularının devredilmesini uygun gördü. Trabzon’da 296 adet taşınmazın 81.7 hektarlık alanda 2-B arazisi olarak öngörüldüğünü görüyoruz. 296 adet ve 81 hektarlık alanı kullanan vatandaş sayımız 531 kişi olup çıkarılan bu kanundan yararlanmak isteyen vatandaşımızın yüzde 365 kişidir, yani oran olarak 72’lik bir oranında vatandaşımız 2-B arazisini satın almak istiyor” dedi.
               
Devlet-Vatandaş Birlikteliğini Sağlıyor
               
Son düzenlemede bedelli ödeme konusunda gösterilen esneklik ile beraber devam eden süreçte ildeki 2-B ile ilgili uygulamanın olumlu sonuç vereceğini düşündüğünü anlatan Vali Kızılcık, 13 adet taşınmazın da satış işlemini tamamlandığını, diğer müracaatçıların işlemlerinin ise sürdüğünü söyledi. Onların da sonuçlanması halinde tapularını alacaklarını belirten Kızılcık, “Devletimiz kullanıcılarına ödeme durumunu göz önünde bulundurarak tespit ettiği bedel karşılığında tapularınızı veriyor. Bu manada devlet-vatandaş birlikteliğini sağlamış oldu. Vatandaşı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin hayata geçirilmesinden dolayı başbakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
               
Kızılcık, “Eskiler dünyada mekan, ahrette iman derlerdi. İnsanoğlu yaşadığı dünyada başını sokacak bir eve ve geçimini temin edecek bir araziye sahip olmak ister. 2-B arazilerinin satışında da özellikle tarım arazilerinin fiyatları yüzde 50 indirimli, tarım dışındaki arazinin evini yapacaklar için 400 metrekareye kadarlık bölüm de yine yüzde 50 oranında indirimli, ticaret yapılacak alanlar için ise yüzde 30 oranında indirimli olarak tespit edildi. Yıllarca devletiyle davalık olan vatandaşımızın bu problemini de ortadan kaldırarak daha fazla sevginin ve huzurun gelmesine vesile olmuş olduk” diye konuştu.
               
Vali Kızılcık konuşmaların ardından 20 vatandaşımıza tapularını teslim etti. Tapularını Vali Kızılcık’tan alan hak sahipleri de, “Kendi arazilerimizin bize verilmesine çok sevindik. Bu konuda devletimize çok müteşekkiriz” dediler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel