Trabzon'da 173 ton atık pil toplandı

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile birlikte yürütülen eğitim çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Eğitim kurumları ile birlikte okullardan 173 ton atık pil toplandı. Çevre ve Şehirc

Trabzon'da 173 ton atık pil toplandı

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile birlikte yürütülen eğitim çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Eğitim kurumları ile birlikte okullardan 173 ton atık pil toplandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kampanyayla ilgili 2012 yılının ilk altı ayında 51 eğitim konferansı düzenlediği belirtildi. Mersin ve Diyarbakır dışında 14 Büyükşehir Belediyesi, 40 il belediyesi ve 4 ilçe belediyesinin de okul kampanyaları düzenlediği kaydedilirken, "Bu eğitimlerde özellikle pillerin türleri ve kullanım yerleri, atık pilin yarattığı çevre kirliliği, atık pil toplama sistemi, atık pillerin geri dönüşüm yöntemleri ile Avrupa Birliği'ndeki uygulamaları anlatıldı. Çalışmalar sonucunda 173 ton atık pil toplandı." ifadeleri kullanıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ayrıca okul kampanyalarını, eğitim konferanslarını ödüllerle desteklendirdiğine değinilen açıklamada, "Düzenlenen yarışmalar sonucunda; 1. olan okullara masa tenisi masası, 2. olan okullara satranç eğitim panosu ve satranç takımları, 3. olan okullara spor seti (futbol, voleybol, basketbol topu, kaleci eldiveni, antreman yeleği) hediye edildi." denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel