Trabzon'da 15 binlik dolandırıcılık

Trabzon'da son 2 gün içinde 3 kişi, cep telefonundan kendilerini arayan şahıslar tarafından yaklaşık 15 bin TL dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.Edinilen bilgiye göre, Yomra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Nuğman A., kendisini arayarak başko

Trabzon'da 15 binlik dolandırıcılık

Trabzon'da son 2 gün içinde 3 kişi, cep telefonundan kendilerini arayan şahıslar tarafından yaklaşık 15 bin TL dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Yomra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Nuğman A., kendisini arayarak başkomiser olarak tanıtan bir şahsın Diyarbakır'da suç işleyen bir kişinin kendisinin kimlik bilgilerini ele geçirdiğini ve söz konusu şahsın yakalanması için banka hesabındaki paranın başka bir hesaba aktarılması gerektiğini söylediğini belirtti. Bunun üzerine verilen hesaba 8 bin 500 TL yatırdığını anlatan Nuğman A., daha sonra dolandırıldığını anladığını söyledi.

Of İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Bahattin B. ise, cep telefonundan kendisini arayan bir şahsın internet kartından para çekerek bir bankanın bankamatiğinden kontör göndermesini istediğini belirtti. Bunun üzerine bir bankadan para çekerek 180 TL'lik kontörler halinde 23 adet telefon numaralarına toplam 3 bin 875 TL para gönderdiğini kaydeden Bahattin B, daha sonra dolandırıldığını anladığını belirterek, kendisini dolandıran kişi ya da kişilerden davacı olduğunu söyledi.

2 gün önce de bir kişi yine aynı yöntemle 2 bin 500 TL dolandırıldığı iddiasıyla polise başvururken, Of ilçesinde ise bir kişi cep telefonu vasıtasıyla 3 bin 874 TL dolandırıldığını iddia etti.

Kentteki dolandırıcılık olaylarıyla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel