Trabzon'da 14 yıl sonra aynı yerde poz verdiler

Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levcenko Haziran 2000 yılında Sochi’den küçük bir fidan olarak getirip Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bahçesine diktiği Segua ağacının önünde 14 yıl sonra fotoğraf çektirdi. Küçük fidanın aradan geçen zaman içi

Trabzon'da 14 yıl sonra aynı yerde poz verdiler

Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levcenko Haziran 2000 yılında Sochi’den küçük bir fidan olarak getirip Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bahçesine diktiği Segua ağacının önünde 14 yıl sonra fotoğraf çektirdi. Küçük fidanın aradan geçen zaman içinde büyük bir ağaca dönüştüğünü belirten Levcenko, Sochi ve Trabzon arasında dostluğun kök verdiğini söyledi.

1992 yılında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Sochi Ticaret ve Sanayi Odası’nın kardeş oda olduklarını aktaran Levcenko, Sochi Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşuna dönemin Trabzon TSO Başkanı Mazhar Afacan’ın büyük katkısı bulunduğunu hatırlattı.

Levcenko, “2000 yılının Haziran ayında Mazhar Afacan’a fahri Başkanlık unvanı için düzenlenen tören için Trabzon’a gelmiştik. Bu Segua ağacını o tarihte diktik. O yıllarda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Şadan Eren idi. Afacan, Eren ve ben Sochi’den getirdiğimiz Segua birlikte dikmiştik. Afacan bugün aramızda yok” dedi.

Dostluk ağacının Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile 30 Nisan 2014 tarihinde birlikte fotoğraf çektiren Levcenko, Trabzon ile Sochi arasında ilişkilerin gelişmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle iş dünyasını Rusya Federasyonu’na ticaret yapmaya davet etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sochi ile ilişkilerin başlangıçta çok hızlı geliştiğini, zamanla durgunlaştığını ancak yeni dönemde iş dünyasının Rusya Federasyonu’na yönelik çalışmaların artacağını dile getirdi.

İki kentin Ticaret ve Sanayi Odaları arasında 1992 yılında imzalanan kardeş oda protokolüne daha sonra belediyeler de katıldı. Karadeniz’in iki yakasında kurulan güçlü dostluklar ekonomiden ticarete, kültürden sosyal alana yayıldı. 1990’lı yıllarda imkânsız gibi gözüken iki ülke arasındaki vizesiz geçiş ise bugün uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler