Trabzon'da 12 Eylül açıklaması

12 Eylül Darbesi’nin 32. yıl dönümünde gerçek darbecilerin ve işkencecilerin yargılanmadığını savunan Trabzon Darbe Mağdurları İnsiyatifi birliği üyeleri basın açıklaması yaptılar.Trabzon Adliyesi önünde Trabzon Darbe Mağdurları İnsiyatifi Birliği üyeleri

Trabzon'da 12 Eylül açıklaması

12 Eylül Darbesi’nin 32. yıl dönümünde gerçek darbecilerin ve işkencecilerin yargılanmadığını savunan Trabzon Darbe Mağdurları İnsiyatifi birliği üyeleri basın açıklaması yaptılar.

Trabzon Adliyesi önünde Trabzon Darbe Mağdurları İnsiyatifi Birliği üyelerince gerçekleştirilen basın açıklamasında, darbe üzerinden 32 yıl geçtiğini ancak ne 12 Eylül Darbesi ne de darbecilerin yargılanabildiğine dikkat çektiler. 12 Eylül Darbe Anayasası’nın kaldırılıp eşitlik, özgürlüklerin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün halen sağlanamadığını belirten gurup sözcüsü ve darbe mağduru Hazar Dilaver yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini söyledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dilaver "Geçen 32 yılın ardından halen Darbe Anayasası yürürlükte. Gelinen noktada, Referandum sonucu Anayasanın geçici 15’inci maddesinin kaldırılması ile hukuksal engelin kalkmış ve dava açılmış olmasına rağmen, sanıklar Kenan Evren ve Şahinkaya’nın ifadelerinin hala alınamamış olması, gerçek bir yargılanmanın yapılmadığını gösteriyor. Oysa geçmişin karanlık sayfalarının aydınlatılması ve gerçeklerle yüzleşebilmek, demokrasiye giden yolu açacaktır. Bu nedenle 12 Eylül dosyasından ayrılan işkencecilerin yargılanması, basit bir öç alma olarak ve iki yaşlı generalin içeri tıkılması olarak değil, siyasal ve toplumsal yapının demokratikleşmesinde zorunlu bir dönemeç olarak görmek gerekir. 12 Eylül darbecileri ve işkenceciler yargılansın.1 milyon 683 kişiyi fişleyip, 650 bin kişiyi gözaltına alanlar, yaşı büyütülerek 50 genci asanlar yargılansın. 12 Eylül paşalarının ve darbecilerinin yargılanması için tüm darbe mağdurlarını, tüm demokratları ve vicdan sahiplerini seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel