Trabzon’da 11 Kilo esrar yakalandı

Haber61 – Haber Servisi – Diyarbakır’dan almış oldukları uyuşturucu madde ile İstanbul’a gitmekte olan tacirler Trabzon’un Maçka ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube (KOM) ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.Haber Merkezim

Trabzon’da 11 Kilo esrar yakalandı

Haber61 – Haber Servisi – Diyarbakır’dan almış oldukları uyuşturucu madde ile İstanbul’a gitmekte olan tacirler Trabzon’un Maçka ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube (KOM) ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; Nevruz Bayramını kutlamak için Diyarbakır’da bulunan kalabalıktan yararlanan uyanıklar piyasa değeri 120 Bin TL olan 11 KG Toz esrar maddesinin alarak Karadeniz Güzergâhı üzerinden İstanbul’a doğru yola çıktılar.

Maçka İlçesinin girişine gelen tacirlerin aracını durdurmak isteyen KOM ekiplerinin dur ihtarına uymayan uyanıklar kaçmak istedi. Tacirlerinin kaçtığını fark eden KOM ekipleri şahısları kıskıvrak yakalayarak gözaltına altı. Araç içerisinde arama yapan polis ekipleri araçta özel bir bölme içerisinde saklanmış 11 KG toz esrarı ele geçirdi. Aracın bagaj kısmında arama yapan polisler PKK’nın renklerini içerisinde barındıran bez parçaları buldu.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesine getirilen şahısların burada yapılan kimlik tespitlerinde Şahısların birinin Rize Nüfusuna kayıtlı E.T. diğerinin ise Ağrı Nüfusuna kayıtlı İ.U olduğu anlaşıldı. Uzman ekipler şubede yaptıkları çalışmada uyuşturucu maddenin eli kanlı terör örgütü PKK’ta ait olduğu tespitini yaptı. Şahısların uyuşturucu tacirliği yapmak suçundan savcılığa sevk edileceği öğrenildi.  Bir süredir zehir tacirlerinin Karadeniz güzergâhını kullandıkları biliniyordu.

Haber: Şükrü Üçüncü  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler