Trabzon'da 100 aday adayı var

Haber61 – Haber Merkezi – 7 Haziran seçimlerine 3 ay kaldı. Seçim öncesinde Trabzon Milletvekili olabilmek için 100’e yakın isim çeşitli partilerden aday adaylığını açıkladı. 49 aday ile birlikte rekor AK Part’de. 2002 seçimlerine ilk olarak giren parti g

Trabzon'da 100 aday adayı var

Haber61 – Haber Merkezi – 7 Haziran seçimlerine 3 ay kaldı. Seçim öncesinde Trabzon Milletvekili olabilmek için 100’e yakın isim çeşitli partilerden aday adaylığını açıkladı. 49 aday ile birlikte rekor AK Part’de. 2002 seçimlerine ilk olarak giren parti genel seçimlerde en fazla adayı bu seçimlerde gördü. 2007 seçimlerinde 20 aday adayı varken 2011 seçimlerinde bu sayı biraz daha arttı. 2015 seçimlerinde ise zirveye ulaştı.

BU YIL ADAY SAYISI ARTTI

AK Parti’yi Trabzon’da aday adaylığında takip eden parti ise; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP). Parti’de 20 aday adayı bulunurken ön seçim krizi bir süre seçim çalışmalarını durdurdu. Bir süre kriz devam ederken Genel Merkez, ön seçimde Trabzon’da kontenjan kullanılmasını durdurdu. Parti’de uzatılan aday adaylığı çalışması 20’nin üzerine çıkması bekleniyor.

MHP’DE YENİ HEDEF

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon’da son 20 yılın siyasetinde en rahat oyu 1999 seçimlerinde almıştı. Bu seçimlerde koalisyon ile hükümette yer alan MHP, bir sonraki seçimler olan 2002’de baraj aldı kaldı. Trabzon’dan MHP, vekilliğe bir dönem ara verdi. 2007 seçimlerinde Trabzon 8 olan vekil sayısında bir ismi meclise göndermeyi başardı. 2011 seçimlerinde 1 vekil çıkaran MHP, 2015 seçimlerinde de bölgede oylarını artırmayı hedefliyor.

16 SENEDİR YOK

Meclis dışında kalan partiler arasında en dikkat çeken ise Saadet Partisi (SP) olarak görülüyor. Bu parti son olarak Fazilet Partisi olarak 1999’da meclise girmeyi başarmıştı. Bu tarihten sonrada hiçbir seçimde baraj aşamamışsa da parti teşkilatları hep diri olarak kaldı. 7 Haziran seçimlerinde çalışmalarını sürdüren SP, 6 isim belirleyerek seçim meydanlarına çıkacak.

HDP’DE REKLAM PEŞİNDELER

Trabzon’da en dikkat çeken ve gündem yaratan parti kuşkusuz Halkların Demokratik Partisi (HDP) oldu. Trabzon İl başkanlığını kurduk açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Sadece Trabzon’da değil Türkiye’de bu çağrı çığ gibi etki buldu. Parti, Trabzon’da aday bulmakta zorlansa da dışarıdan bazı isimler aday olmak için çaba sarf ediyor. HDP’den aday olmak isteyen ve Trabzonlu olmayan bazı kişilerin ise bu partiyi kullanarak kendi reklamlarını yapmaya çalıştığı gözlerden kaçmadı.  

GÜMRÜKLERDE OY NE ZAMAN KULLANILACAK

Trabzon Gümrüklerinde oy kullanma 8 Mayıs’ta başlayacak. YSK’dan yapılan açıklamada 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Mayıs'ta saat 08.00'den itibaren başlayacak, 7 Haziran saat 17.00'ye kadar sürecek bilgisine verildi. Bölgede bulunan gümrük kapıları Trabzon Havalimanı, ile Sarp sınır kapısına sandıklar kurulacak.

BÖLGEDEKİ MİLLETVEKİLLİĞİ SAYISI

Trabzon 6

Ordu 5

Giresun 4

Rize 3

Gümüşhane 2

Artvin 2

Bayburt 2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel