Trabzon'da 10 kadın polise sığındı

Trabzon'da son bir hafta içerisinde 10 kadın koca şiddetine uğradığı gerekçesiyle polise sığındı. Polis, kadınların şikayeti üzerine dayakçı kocalar hakkında soruşturma başlattı. Mağdur kadınların tamamı mahkemeden koruma kararı aldı. Alınan koruma kararı

Trabzon'da 10 kadın polise sığındı
Trabzon'da son bir hafta içerisinde 10 kadın koca şiddetine uğradığı gerekçesiyle polise sığındı. Polis, kadınların şikayeti üzerine dayakçı kocalar hakkında soruşturma başlattı. Mağdur kadınların tamamı mahkemeden koruma kararı aldı. Alınan koruma kararının ardından dayakçı kocaların artık eşlerinin yanına yaklaşamayacağı belirtildi.
 
10 KADINA BAYRAM DAYAĞI
 
Yıllarca kırsal kesimin sorunu olarak gösterilen koca dayağından kentli kadınlar da artık dert yanmaya ve çareler aramaya başladı. Trabzon’da son bir haftada 8’i şehir merkezinde 10 kadın eşleri tarafından dövüldü ve tehdit edildi. Kadınların tamamı rapor alarak kocalarından şikayetçi oldu. Polis, ifadesini aldığı daylakçı kocaları savcılığa sevk etti. 
 
İŞTE YAŞANAN OLAYLAR 
 
- İnönü Mahallesi’nde evine saat 03.00 sıralarında alkollü gelen F.O., eşini önce tehdit etti ardından da dövdü. Şikayetçi olan S.O. koruma talep etti. Gözaltına alınan öfkeli kocanın 1.03 promil alkollü olduğu belirlendi. 
 
-İnönü Mahallesi’nde bir aylık evi olduğu belirlenen çiftin kavga ettiği ve K.T. adlı kişinin eşi H.T.’yi tehdit ettikten sonra dövdüğü ortaya çıktı. H.T. adlı kadının şikayeti üzerine ifadesi alınan K.T. iddiaları reddetti.
 
-Kalkınma Mahallesi’nde sabaha karşı 04.00 sıralarında bavulunu hazırlayarak evini terk eden E.S., eşi B.S. tarafından dövüldü. Bu sırada B.S.’nin yakınları H.S. ve A.S. eve gelerek E.S. adlı genç kadının evden ayrılmasına izin vermedi. Polisi arayan E.S. kendisini döven eşinden ve iki yakınından şikayetçi oldu.
 
-Vakfıkebir’in Çarşı Mahallesi’nde eşi A.Ç.’nin kendisine bağırmasına sinirlenen K.Ç. adlı genç kadın evi terk etmek istedi. Bu duruma sinirlenen öfkeli koca eşini dövdü. Bunun üzerine K.Ç. suç duyurusunda bulundu. 
 
-Bahçecik Mahallesi’nde eşi F.T.’nin arkadaşına fasulye satan A.T. adlı kadın, üç gün sonra parasını istedi. A.T. bunu duyan eşi F.T. tarafından önce tehdit ve hakarete uğradı, ardından eşinden dayak yedi. 26 yaşındaki A.T. adlı genç kadın eşinden şikayetçi oldu.
 
-Arsin’in Şenkaya Mahallesi’nde eski eşinden olan çocuğunu evde istemeyen yeni eşi N.B.’yi döven S.B. karakolluk oldu. N.B. ve S.B. karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu. 
 
-Beşirli Mahallesi’nde boşanma arifesinde olan karı koca çiftin kavgası karakolda bitti. Çocuklarının isteği üzerine birlikte yaşan çift kavga etti. K.K. adlı kadın eşi F.K.’yı evden kovdu. Bu duruma sinirlenen F.K. eşine önce hareket etti ardından da tehditte bulundu.44 yaşındaki K.K. koruma altına alındı.
 
- Kaşüstü Mahallesi’nde ailesinin yanına gitmek isteyen S.O.’ya eşi M.O izin vermedi. Bunun üzerine tartışmaya başlayan çift karşılıklı olarak birbirlerine tehdit etti. Daha sonra M.O. dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. S.O.’da eşini şikayet etti.
 
- Maçka’da sık sık eşini döven M.A.’nın son hareketi R.A. adlı genç kadını canından bezdirdi ve şikayetçi olmasına neden oldu. M.A. eşini soba karıştırma maşasıyla dövünce R.A’da polise sığındı. 
 
-Bahçecik Mahallesi’nde evli oldukları halde 1.5 yıldır ayrı yaşayan çiftin barışma görüşmesi karakolda sonuçlandı. K.A. adlı koca eşi E.A. ile buluşarak barışmak istediğini söyledi. E.A.’nın bu talebi geri çevirmesi üzerine öfkelenen K.A., eşini tehdit ederek hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine karakola giden E.A. ayrı yaşadığı eşinden şikayetçi oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel