Trabzon’da 04 – 06 yaş arası Kur’an kursu

Trabzon Şalpazarı Müftülüğü bir ilke imza atarak ilçede 04 – 06 yaş grubu arasındaki çocuklara Kuran Kursu hizmeti vermeye başladı.Psikiyatri Uzman Doktor İrfan Çoşkun ise  ,’Çocuklara zorla yapılacak bir eğitim çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyip

Trabzon’da 04 – 06 yaş arası Kur’an kursu

Trabzon Şalpazarı Müftülüğü bir ilke imza atarak ilçede 04 – 06 yaş grubu arasındaki çocuklara Kuran Kursu hizmeti vermeye başladı.

Psikiyatri Uzman Doktor İrfan Çoşkun ise  ,’Çocuklara zorla yapılacak bir eğitim çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyip dini konulara karşı soğumasına neden olacağı açıktır’ dedi

04 – 06 yaş arası Kur’an kursu

Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Kur’an çiçekleri’ projesi başlatan Şalpazarı İlçe Müftülüğü  04-06 yaş gurubu arasındaki erkek ve kız çocuklara Kur’an eğitimi vermeye başladı.

İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, ‘Kur’an çiçekleri’ adlı bir proje gerçekleştirdiklerini ve

salpazari_ilce_muftulugune_muftusu_yilmaz_celik_atandi_h917.jpg

Merkez Kız Kuran Kursunda bir odayı bu proje kapsamında hazırladıklarını belirterek,’Bu  projeyle Kur’an eğitimi alacak olan çocuklarımızın eğitim göreceği sınıflar çocuklarımızın algılama yeteneklerine göre hazırlandı. Proje kapsamında 04 – 06 yaş grubu arasında 12 kız çocuğumuz ve 4 erkek kursiyerimiz Kur’an eğitimi almaya başladı.  Bu kurs ile çocuklarımızın algı düzeylerine göre veriliyor. Uygun tefriş edilen sınıflarda minikler kursiyerlerimiz büyük bir heyecanla Kur’an öğreniyorlar’ dedi.

 

GÖRGÜ KURALLARI VE ALLAH SEVGİSİ

Müftü Yılmaz,"Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu hizmetlerini toplumun her kesimine ve her yaşta insanlara ulaştırmaya çalışmaktadır. Bizde bu uygulamayla benzer şekilde sınıf ortamının oluşturarak eğitim ve öğretimde en önemli yaş grubu olan 04 - 06 yaş arası çocuklara yönelik okul öncesi eğitim düzeyinde dini eğitim ağırlıklı ana sınıfları oluşturduk. Kur’an Çiçekleri projesi kapsamında çocuklara, okul öncesinde okuma yazma, Allah sevgisi, aile görgü kuralları ve günlük yaşama ait İslam ahlakı öğretiliyor’ dedi.

1-(2).jpg

ZORLA OLURSA RUH SAĞLIKLARI BOZULUR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Psikiyatri Uzman Doktor İrfan Çoşkun ise çocuklara

47551_430547688995_3060886_n.jpg

zorla yapılacak bir eğitim çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyip dini konulara karşı soğumasına neden olacağını belirterek,’04 - 06 yaş grubu arasındaki çocuklarımız için açılan kuran kursu çocuk psikolojisi üzerine etki yapar. Bu verilen eğitimin niteliği ve uygulama şekli ile alakalıdır. Çocuklara zorla yapılacak bir eğitim çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyip dini konulara karşı soğumasına neden olacağı açıktır. Ancak amaç sadece dini aşinalık ve istemli bir öğrenim olursa bu, çocukların daha büyük yaşlardaki dini öğrenme açlığını artıracağı gibi ruh sağlıklarını da olumsuz etkilemeyecektir. Öte yandan çocuklarının İslam’ı öğrenmeleri ve İslam’ı bir hayat yaşamalarını isteyen ailelerin onları İslam ile tanıştıracağı yaşta bu yaş grubudur’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel