Trabzon'a Trilyonluk Yatırım

İl Müdürü Koç, son yıllarda hükümetin gönderdiği ödeneklerle her türlü yatırımı yapma imkanına kavuştuklarını belirterek, "Telefon paralarımızı ödeyemezken, şimdi 1 trilyon, 3 trilyonluk yatırımlar alıyoruz. Bu konuda bakanımızın büyük desteği var" dedi.K

Trabzon'a Trilyonluk Yatırım


İl Müdürü Koç, son yıllarda hükümetin gönderdiği ödeneklerle her türlü yatırımı yapma imkanına kavuştuklarını belirterek, "Telefon paralarımızı ödeyemezken, şimdi 1 trilyon, 3 trilyonluk yatırımlar alıyoruz. Bu konuda bakanımızın büyük desteği var" dedi.

Koç, Trabzon'da yaz sezonunda otellerin doluluk oranının çok iyi seviyelerde olduğunu ifade ederek, "Kış mevsimi ile birlikte otellerimizin doluluk oranını yüzde 80 olarak ifade edebiliriz. Geçen yıllarda ciddi manada bir tanıtım yaptık. Arap ülkelerine yoğunluklu olarak yaptığımız tanıtım sonrası Kuveyt'ten 25 civarında gazeteci geldi, bunların giderlerini TTSO ve Ulusoy karşıladı. Arap ülkelerinden televizyon kanalları geldi. Bu bölgenin doğasını tanıtma yönünde çalışmalar yürüttüler. Bunun yanı sıra kültürümüzü tanıttılar ülkemizde. Geçen yıl ve bu yıl da yüksek seviyede Arap turist bölgemizi ziyaret etti. Bu turistler özellikle yayla kentleri tercih ettiler. Bu sebeple de yayla kentlerimiz zaman zaman ihtiyacı karşılayamadı." dedi.

Küresel ısınmadan dolayı Karadeniz Bölgesi'nin cazibe merkezi olmaya başladığına işaret eden Koç, "Trabzon Türkiye'nin Antalya'sı olmaya başladı. Karadeniz'e bir yöneliş var. Gerek Arap, gerekse Batılı turistlerin Trabzon'a son yıllarda ciddi manada ilgisi var. Trabzon ve Karadeniz Bölgesi bir açık hava müzesi niteliğinde. Bu yüzden cazibe merkezi olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Turizmde altyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü hatırlatan İl Müdürü Koç, şöyle devam etti: "Hıdırnebi'nin yüzde 60 civarında standart yol haline getirildi. Eksikliklerimiz var. Karadeniz'de yapılan yolu yaşatmak da zor. Ama her geçen gün iyi noktaya gidiyoruz. Siyasilerin yaptığı çalışmalar çok iyi. Zağnos ve Tabakhane yüzkaramız iken bugünkü çalışmalar ortada.

Çakırgöl çok güzel bir proje. Bakanımız Faruk Özak'ın önderliğinde hazırlanan master planı var. Bunun bütçesini de Bayındırlık Bakanımız verdi. Bölgeye ilgi artmaya başlarken, kaynaklar artmaya, projeler de gelmeye başladı. Master planı ile bölgenin turizm haritası çıkartılacak. Bu noktada bakanımızın ciddi çalışması var. Ortahisar'da çevre düzenlemesini tamamladık, Akçakale Kalesi'nde kazı çalışması devam ediyor. Valimiz de buna büyük destek veriyor. Eski eserlerin onarımına da keza öyle.
Bu yıl şehitliklerimizin ve Türk İslam eserlerinin onarılmasını da valimiz ön plana aldı. Parasal açıdan hiçbir sıkıntımız yok, gayret içindeyiz. Trabzon'da yapılan çalışmalar küçümsenecek çalışmalar değil. Bütün projelere para çıkıyor, eskiden telefon paralarını ödemekte sıkıntı çıkardı, şimdi Sümela Örenyerine 1.5, Ortahisar'a 1 trilyon geldi. Akçakale'ye sınırsız para. Bu dönem öyle şanslı bir dönem."

Nurgul KURUM / Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler