Trabzon'a Osmanlı Müzesi yapılacak

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar'da Tarihi Osmanlı Merkez Müzesi yapmayı amaçladıklarını bildirdi.Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Öz'ü makamında ziyaret etti.Ortahisar Kanuni Parkı a

Trabzon'a Osmanlı Müzesi yapılacak

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar'da Tarihi Osmanlı Merkez Müzesi yapmayı amaçladıklarını bildirdi.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Öz'ü makamında ziyaret etti.

Ortahisar Kanuni Parkı alanı ve üzerinde bulunan binaların bütünlük içinde yapılacak çalışmayla ele alınacağını ifade eden Vali Öz, "Ortahisar Trabzon'un tarihi mekanlarından biridir. Burayı tarihi dokuya uygun şekilde dönüştürüp zengin bir mirasa sahip olan Osmanlı'yı gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bunun için bu alanı Tarihi Osmanlı Merkez Müzesi haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Vakıf çalışmaları konusunda Ali Baki'den bilgi alan Vali Öz, Kanuni Evi adıyla kullanılan binanın, Kanuni merkezli görsel objelerle donatılıp hafızalarda tarihi bilinci oluşturacak şekilde dönüştürüleceğini söyledi.

Ali Baki ise Kanuni Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vererek, 28 Nisan'da başlayacak kutlamaların saat 11.00'de Uzunsokak Meydan girişinden başlayacağını, Ortahisar'daki Kanuni Evi'ne kadar yapılacak yürüyüşün ardından çeşitli etkinliklerle sona ereceğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler