Trabzon'a İran'dan ziyaretçi

 Trabzon İran Başkonsolosu Meşhud Nohası Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.  Bir süre önce Ali Nikan’dan boşalan Başkonsolosluk görevine getirilen  Nohası Trabzon ile İran’ın  ticari ilişkileriyle ilgili bilgi verdi.Nohası, “Türkiye ile İran her

Trabzon'a İran'dan ziyaretçi

 

Trabzon İran Başkonsolosu Meşhud Nohası Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.  Bir süre önce Ali Nikan’dan boşalan Başkonsolosluk görevine getirilen  Nohası Trabzon ile İran’ın  ticari ilişkileriyle ilgili bilgi verdi.

Nohası, “Türkiye ile İran her zaman kardeş ülke olarak tarihe geçmiş iki ayrı devlettir. Trabzon’un en eski konsolosluk binası Trabzon’da bulunan konsolosluğumuz. Yaklaşık 90 yıldır buradayız. Trabzon ile Tahran arası iyi ticari ilişkilerimiz var bu e,nedenle bu bölge bizi için çok önemli. “dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Genel Diplomasi ve Medya Merkezi Başkanı olan ve ayrıca Dış işleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mehmanperest Trabzon geleceğini söyleyen Nohası, “ bir dizi görüşmeler için Türkiye gelecek olan Mehmanperest Erzurum’daki ziyaretinin ardından Trabzon’a gelerek bir dizi görüşmelerde bulunduktan sonra Ankara’ya gidecek.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel