Trabzon’a hasta göçü

Trabzon'da özel hastanelerin hizmete girmesiyle birlikte yurt dışından hasta göçü yaşanırken, özellikle Gürcistan ve Azerbaycan’dan gelen hastaların yoğunlukta olduğu gözleniyor.Trabzon Özel İmperial Hastanesi'ne gözüne isabet eden demir parçası yüzünden

Trabzon’a hasta göçü

Trabzon'da özel hastanelerin hizmete girmesiyle birlikte yurt dışından hasta göçü yaşanırken, özellikle Gürcistan ve Azerbaycan’dan gelen hastaların yoğunlukta olduğu gözleniyor.

Trabzon Özel İmperial Hastanesi'ne gözüne isabet eden demir parçası yüzünden görme azlığı şikayetiyle başvuran Gürcistan uyruklu Manana Bajelidze (38) yapılan müdahaleyle görme yetisine tekrar kavuştu. 16 yaşında gözüne gelen demir parçası nedeniyle sağ gözünü kaybeden ve protez takılan Gürcistan vatandaşı Manana Bajelidze (38), sol gözünde yaşadığı görme azlığı şikayeti ile Özel İmperial Hastanesi göz polikliniğine başvurdu. Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Can Kaya tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucu sol gözünde katarakt olduğu tespit edilen Bajelidze yapılan başarılı operasyonla görmesi sağlandı.

Geçirdiği kaza sonrası destekle yürüyebildiğini belirten Gürcistan vatandaşı Manana Bajelidze, “16 yaşında gözüme gelen demir parçası nedeniyle sağ gözümü kaybettim ve protez takıldı. Yaklaşık bir yıldır sol gözümde sadece ışığı algılayabiliyordum ve hiç göremiyordum. Destekle ve duvara tutunarak yürüyebiliyordum. Tedavi için buraya geldim ve Özel İmperial Hastanesine başvurdum. Opr. Dr. Can Kaya’nın yaptığı muayene sonucunda sol gözümde katarak tespit edildi. Ameliyat sonrası tüm şikayetlerim sona erdi. Artık sol gözümle görebiliyorum ve tek başıma desteksiz yürüyebiliyorum. Başta operasyonu gerçekleştirilen Op. Dr. Can Kaya olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler