Trabzon'a gelecek yolculara şok

Özel bir havayolu şirketinden bilet alan yüzlerce yolcu, Esenboğa Havalimanı'nda mahsur kaldı. Aralarında kanser hastaları ve birliğine teslim olmayı bekleyen askerlerin de bulunduğu birçok yolcu, firmanın Doğu Anadolu Bölgesi'ne gerçekleştireceği tüm sef

Trabzon'a gelecek yolculara şok

Özel bir havayolu şirketinden bilet alan yüzlerce yolcu, Esenboğa Havalimanı'nda mahsur kaldı. Aralarında kanser hastaları ve birliğine teslim olmayı bekleyen askerlerin de bulunduğu birçok yolcu, firmanın Doğu Anadolu Bölgesi'ne gerçekleştireceği tüm seferleri ertelemesiyle birlikte zor durumda kaldı. Banklarda gecelemek zorunda kalan çaresiz yolcular, evlerine dönmeyi bekliyor.

Özel bir havayolu şirketiyle Batman, Van, Diyarbakır ve Trabzon'a gitmek için Esenboğa Havalimanı'na gelen onlarca yolcu, karşılaştıkları manzara karşısında zor durumda kaldı. Firmanın dünden itibaren Doğu Anadolu Bölgesi'ne gerçekleştireceği tüm seferleri ertelediğini duyurması üzerine evlerine gitmeyi bekleyen onlarca yolcu havalimanı İç Hatlar Terminali'nde mahsur kaldı. Aralarında kemoterapi tedavisi gören kanser hastaları ve birliklerine teslim olmak isteyen askerlerin de bulunduğu onlarca yolcu çaresiz bir şekilde bekleyişini sürdürüyor. Yetkililerin bu durum karşısında sessiz kaldığını belirten yolcular, dünden itibaren havalimanında süründüklerini ve perişan durumda olduklarını ifade ettiler. Firmanın uçuşları farklı bahanelerle ertelediğini iddia eden yolcular, firma hakkında hukuki işlemlere başvuracaklarını söylediler. Yolcular, yetkililerle yaptığı görüşmelerde ise güvenlik güçlerini çağırmaları ise yolcuların tepkisinin artmasına sebep oldu.

PİLOT MAAŞINI ALAMADIĞI GEREKÇESİYLE UÇAĞI KALDIRMIYOR

Havalimanında bekleyen yolcular firma yetkilileriyle sık sık görüşmelerine rağmen olumlu sonuçlar alamadıklarını kaydetti. Havayolu şirketinden bir yetkilinin kendilerine, pilotun maaşını alamadığını ve bu nedenle uçağı kaldırmadığını söylediğini savunan yolcular, bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini dile getirdi. Firma yetkililerinin önce teknik sorunlar nedeniyle uçuşları ertelediklerini savunduğunu aktaran onlarca yolcu durumun inandırıcı olmadığının altını çizdi.

UÇUŞLARI BİRLEŞTİRMEK İSTEDİLER

Batman yolcularının Diyarbakır uçağıyla bu şehre gönderilmek istendiğini ve Diyarbakır'dan servislerle Batman'a taşınmak istendiğini söyleyen bir başka yolcu, şirketin bu sözünde de durmadığını ve havalimanındaki mağduriyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

'EŞİM KANSER HASTASI, BANKLARDA PERİŞAN OLDU'

Yolculardan Şekip Bakir, yaptığı açıklamada, eşinin kanser tedavisi gördüğünü ve hastanedeki tedavisinin ardından memleketlerine gitmek üzere havalimanına geldiklerini ifade ederek, "Eşimin yanına ziyaretçinin bile girmesi yasakken burada banklarda perişan oldu. Kimse çıkıp bir açıklama yapmıyor. Hep bahane uydurup duruyorlar. Bir an önce eve dönmek istiyoruz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

YOLCULAR İÇİNDE BULUNDUKLARI DURUMU CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

Bu arada terminalde bekleyen bir yolcu, içinde bulundukları durumu cep telefonuna kaydetti. Banklarda yatan küçük yaştaki çocuklar ve kanser hastaları, çaresiz bir şekilde evlerine dönecek günü bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel