Trabzon'a "fuhuş" uyarısı geldi!

Trabzon'da, Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırmak ve başka suçlamalarla 6 ay önce yakalanan ve 2 ay hapis yattıktan sonra serbest kalan 'Son Patroniçe' lakaplı Ermenistan asıllı Türk vatandaşı Gohor Kirakosyan'ın yeniden yapıla

Trabzon'a "fuhuş" uyarısı geldi!

Trabzon'da, Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırmak ve başka suçlamalarla 6 ay önce yakalanan ve 2 ay hapis yattıktan sonra serbest kalan 'Son Patroniçe' lakaplı Ermenistan asıllı Türk vatandaşı Gohor Kirakosyan'ın yeniden yapılanma çalışması içinde olduğu yönünde uyarı geldi. Ermenistan'daki Hope and Help (Umut ve Yardım) Derneği'nden Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan uyarıda, 'Son Patroniçe'nin, Ermeni kadınları yeniden fuhuş için Türkiye'ye getirme hazırlığında olduğu ileri sürülerek önlem alınması istendi.

'Son Patroniçe' lakaplı Gohor Kirakosyan'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi ile fuhuş yaptıkları belirlenen 15 kadın, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaklaşık 10 ay süren takibi sonrasında, 15 Ekim 2010 günü sabaha karşı yapılan bir operasyonla yakalandı. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, fuhuş yaptırmak, aracı olmak, yer temin etmek, tehdit, yurda kaçak yollardan insan sokmak' suçlamasıyla gözaltına alınan Kirakosyan ile beraberindeki 18 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında Kirakosyan'ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. 15 yabancı uyruklu kadın ise sınırdışı edildi. İki ay tutuklu kalan Kirakosyan ile 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ERMENİSTAN'DAN UYARI

Ülkesi olan Ermenistan'da hakkında yakalama kararı çıkartılan Gohor Kirakosyan için, uluslararası Hope And Help (Umut ve Yardım) Derneği'nden, Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne uyarı yazısı geldi. Birleşmiş Milletler ve UNICEF gibi kuruluşlarla ortaklaşa hareket eden Hope And Help'in Ermeni Direktörü Yenok Shatvoryan, 'Son Patroniçe' olarak bilinen Kirakosyan'ın, Türkiye'de polisin yaptığı operasyon sonrasında çetesinin dağıldığını, ancak yeni bir şebeke oluşturma çabasına girdiği istihbaratının alındığını belirterek, "Burada bazı genç kızları Türkiye'de iş bulma sözü vererek fuhuş yaptırmak için kandırmaya çalıştığı bilgileri gelmeye başladı. Biz burada gerekli yerlere başvuruda bulunduk. Türkiye'nin de bu konuda gerekli önemi göstermesini bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel