Trabzon'a en çok yatırımı onlar yaptı

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılı ilk toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik A toplantı salonunda yapıldı.Toplantıya Vali Öz'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Planlama Müdürü Veysel Başer, ilçe kaymakamları, belediye başk

Trabzon'a en çok yatırımı onlar yaptı

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılı ilk toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik A toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Öz'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Planlama Müdürü Veysel Başer, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili birim amirleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Öz, 2013 yılında yapılan ve yeni dönemde yapılacak olan yatırımları ele alacaklarını ifade ederek, “İl Koordinasyon kurulu toplantımızda kurumların 2014 yılı yatırım programını ele alacağız.

Bunun yanında geçmiş yıllardan devam eden yatırımlarımız etkin verimli ve kaynak kullanımındaki hassasiyetimiz, işin zamanında başlayıp zamanında bitirilmesi; açık, şeffaf ve hesap verebilir bir mantıkla yürütülmesi yine önümüzdeki süreçte devam edecek. Bugün esas olarak 2013 yılındaki yatırımlarımızın genel bir değerlendirmesini, bunun yanında iş birliği ve koordinasyonu gerektiren hususları gözden geçireceğiz. 2014 yılında açıklanan yatırımlar varsa onları ele alıp hedeflerimizi belirleyeceğiz” dedi.

Trabzon 'da gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili genel rakamları veren Vali Öz, "21 yatırımcı kuruluşumuz, 13 ana sektörde 7 milyar liranın üzerinde proje tutarı olan bin 183 yatırım projesi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2013 yılında bu yatırımlara tahsis edilen ödenek 553 milyon liraydı. 2013 yılı itibariyle son günlerde devam eden hak edişlerle beraber 420 milyon civarında nakdi gerçekleşme sağlandı. Son ödemelerle beraber bu rakamın biraz daha yükseldiğini tahmin ediyoruz. Ulaştırma sektörü bu anlamda en fazla yatırım yapan sektörlerin başında geliyor.

Sonrasında tarım, ormancılık ve eğitimle ilgili sektörlerimiz de bu anlamda önemli yatırım alanlarındandır. 2013 yılının genel bir değerlendirmesini 2014 yılındaki beklentilerimizi bu şekliyle yaparak 2014 yılını verimli ve başarılı yatırımları hedeflenen sürede hedeflenen imkan ve kaynaklarla yapıldığı bir yıl olarak geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıda yatırımcı kuruluşlar tek tek söz alarak yatırımların işbirliği ve koordinasyon içersinde yürütülmesi için faaliyetlerini anlattı. Trabzon’da özellikle kış aylarında meydana gelen hava kirliliğinin konuşulduğu koordinasyon kurulu toplantısında Vali Öz, doğalgaza geçiş sürecini hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel