Trabzon'a doğalgaz yatırımı!

Karadeniz Doğalgaz A.Ş Rize Bölge Müdürü Recep Ünveren, 2010 yılı içerisinde Rize, Trabzon ve Of'ta toplamda 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Ünveren, "2011 yılı yatırım projeleri kapsamında Rize'deki 14 mahalleye doğalgaz getirmeyi hedefli

Trabzon'a doğalgaz yatırımı!

Karadeniz Doğalgaz A.Ş Rize Bölge Müdürü Recep Ünveren, 2010 yılı içerisinde Rize, Trabzon ve Of'ta toplamda 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Ünveren, "2011 yılı yatırım projeleri kapsamında Rize'deki 14 mahalleye doğalgaz getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ünveren, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde yaptığı açıklamada Karadeniz Doğalgaz AŞ'nin 2010 yılı yatırımlarını değerlendirdi. 2010 yılının kendileri açısından çok verimli geçtiğini ifade eden Ünveren, "Yaptığımız yatırımlar içerisinde en önemlisi Trabzon'da Nisan ayı içerisinde doğalgaz getirmemiz oldu. Trabzon'da şehrin doğu kısmında yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) civarı ve Değirmendere ilçesinin doğusunda doğalgaz sistemlerimizi sağladık.

 

Trabzon'da şu an itibariyle 7 bin 375 konutta doğal gaz hattımız var. Ayrıca KTÜ' de doğal gaz şebekesi bağlanmış ve aktif durumda. İl'de bin 500 civarında konut aboneliği gerçekleştirdik. Şu an Trabzon'da 870 konutta doğalgaz kullanılmaktadır. Yeni yılda da Trabzon'daki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şehrin batısına doğalgaz götürmeyi planlıyoruz." dedi.

Rize'de ise doğalgaz aboneliği sayısında 12 bin 500'e ulaştıklarını bildiren Ünveren, "İl'de 10 bin 800 konutta şu anda doğal gaz sayaçlarımız dönmektedir. Bu rakamlar bizim açımızdan son derece sevindiricidir. Bu yılki çalışmalarımız neticesinde İl'de 23 bin 150 konuta doğal gaz götürecek altyapı sistemini sağladık. Bunlardan 22 bin 250 konutunun hat bağlantıları yapılmış ve bu konutlarda oturan kişilerin istedikleri zaman doğal gaz kullanabilecekleri altyapıya kavuştu. Bizim için Rize'deki en büyük gelişme, Çaykur'un doğalgaz için bizi tercih etmesiydi. Bununla ilgili Çaykur'a ait kuruluşlardaki şebeke bağlantı çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni çay sezonundan itibaren doğalgazın tercih edildiği çay fabrikalarında daha önceden oluşan hava kirliliğini ciddi şekilde azaltmayı umut ediyoruz." dedi.

 

"RİZE'DEKİ 14 MAHALLEYE DOĞALGAZ GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ" 2011 yılı yatırım projeleri kapsamında Rize'deki 14 mahalleye doğalgaz getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ünveren, "Merkezde bulunan 25'e yakın okul içerisinde şu ana kadar doğalgaza geçmemiş olan okullarımızın da yeni yılda doğalgaza geçeceğini düşünüyoruz. Bu sene içerisinde Of ilçemizde bazı aksaklıklardan dolayı planladığımız doğalgaz hacmini yakalayamadık. Sorunların çözülmesi durumunda ilçedeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek ve yeni yılda buradaki doğalgaz şebekelerimizi büyük ölçüde sağlamış olacağız." diye konuştu.

Bünyesinde barındırdığı teknik elemanlarla kurumlarında en iyiyi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Ünveren, şöyle dedi: "Kurumumuzda çalışan personel sayısı 42'dir. Yaklaşık 8 aracımızla idari işlemlerimizi yapıyoruz. Trabzon, Rize ve Of'ta bulunan ofislerimizle abonelerimize daha kaliteli hizmet sunmaya çalışıyoruz. Yetkili firmalarda çalışan elemanlarla beraber yaklaşık 600 kişi bu sektörden ekmeğini kazanıyor. 2010 yılı yatırımlarımız toplamda 30 milyon lirayı buldu ve kurum olarak yıl içerisinde bölge ekonomisine 52 milyon lira katkı sağladık. Doğalgaz diğer alternatif yakıt kaynaklarıyla kıyaslandığında güvenlik ve ekonomikliği açısından ilk sıradadır. Kaliteli ve ucuz doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlarımız bunun için birtakım şeylere dikkat etmelidir. Doğalgaz kullanılan evlerdeki ısı kaybının büyük bir bölümü gazın bulunduğu binanın yalıtım sistemiyle alakalıdır. Doğalgazlı evlerde tavsiye edilen oda sıcaklığı 20 derecedir. Doğal gaz petekleri uygun yerlere koyulmalı ve petekler arkasına ısı yalıtımını sağlayan levhalar konulmalıdır. Ayrıca cihazların yıllı periyodik bakımını düzenli olarak yaptırılmalıdır."

Ünveren ayrıca abonelerin doğalgaz faturalarını ödemek için kurumlarına kadar gelmelerine gerek kalmadığını, abonelerin ödemeler için kurumlarıyla anlaşmalı bankalara müracaat edebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler