Trabzon'a demiryolu yapılacak mı

Romanya'ya yaptığı resmi ziyareti sırasında Bükreş'teki Türk İşadamları Derneği (TİAD) merkezini ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanması için teknik olarak bütün altyapılarının hazır olduğunu söyled

Trabzon'a demiryolu yapılacak mı

Romanya'ya yaptığı resmi ziyareti sırasında Bükreş'teki Türk İşadamları Derneği (TİAD) merkezini ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanması için teknik olarak bütün altyapılarının hazır olduğunu söyledi.

Dernek Merkezine gelişinde TİAD Başkanı Ömer Süsli ve işadamları tarafından karşılanan Yıldırım, daha sonra burada işadamlarının çeşitli konulara ilişkin problemlerini dinledi. Türk vatandaşlarının yurt dışında oy kullanması konusundaki sorusuna "Altyapı hazır ama Yüksek Seçim Kurulu hazır değil. Seçmen listelerinin tam olarak sağlıklı bir şekilde hazırlanamayacağını düşünüyor. Oysa elçiliklerimizde kayıtlar var, bunlar üzerinden rahatlıkla düzenlemeler yapılabilir." cevabını veren Bakan Yıldırım, problemin kurumların eski alışkanlıkların terk edilmesine karşı direnç göstermesinden kaynaklandığını belirtti. Yıldırım, "Her şeye rağmen değişime ve teknolojik gelişmeye hiçbir kurum daha fazla direnemeyecektir." dedi.

İşadamlarına "bulunduğunuz ülkeye entegre olun ama asimile olmayın" çağrısında bulunan Bakan Yıldırım, yurt dışındaki işadamlarının başarılı olabilmesinin yolunun bulunduğu ülkeye uyumdan geçtiğini belirterek , "Çünkü bulunduğunuz ülkelerin vatandaşlarıyla haksız bir rekabet içinde kalıyorsunuz. Bu her ülke için geçerli. Bir şeyler başarıp büyüdüğünüz zaman hemen göze batıyorsunuz. Bunu aşmanın en iyi yolu, bulunduğunuz ülkeyle bütünleşmektir." diye konuştu.

"Trabzon'A DEMİRYOLU ZOR BİR PROJE AMA İMKANSIZ DEĞİL"

 

Bir Trabzonlu işadamının "Trabzon'a ne zaman demiryolu yapacaksınız?" sorusuna da Yıldırım,"Trabzon'a demir yolu yapılacak. Zor bir proje ama imkansız değil. Zaten bu Atatürk'ün de hayaliydi. Gerçekleştirmek istiyoruz. Çalışmalarımız sürüyor." diye cevapladı.

Küresel krizin bütün dünyayı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ekonomik kriz dünyanın bütün ezberini bozdu. Ancak Türkiye daha önceki tecrübesi ve istikrarlı bir Hükümetle bu krizin üstesinden geldi." değerlendirmesini yaptı.

Romanya'nın muazzam altyapı projeleri bulunduğunu, işadamlarının bu imkanlardan faydalanmasını isteyen Yıldırım, işadamlarına internetle ticaret avantajlarını iyi değerlendirmelerini de tavsiye etti. Yıldırım, geçen yıl Türkiye iç pazarında internet üzerinden yapılan ticaretin 10 milyar doları aştığına dikkat çekti.

Konuşmasının ardından TİAD başkanı Ömer Süsli, Bakan Yıldırım'a bir plaket verdi. Bu arada Romanya'daki Türk Okulları (Lumina Eğitim Kurumları) Genel Müdürü Fatih Göktaş da Bakan Yıldırım'a, yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir brifing vererek okulların tanıtım dosyasını takdim etti.

Bakan Yıldırım, bugün soydaşların ağırlıkta bulunduğu Köstence ilinde geçti. Sabah saatlerinde Köstence limanını gezen Yıldırım, cuma namazı için tarihi Hünkar Camisi'ne hareket etti. Yıldırım, öğleden sonra da Romanya Demokrat Türk Birliği'nin yeni yapılan merkez binasının açılış törenine katılacak. Ardından Romanya Müftüsü Murat Yusuf'u ziyaret edecek olan Yıldırım, burada Türk-Tatar Birlikleri temsilcileri ve Dobruca Türk İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelecek.

Yıldırım, bugün akşam saatlerinde özel uçakla Türkiye'ye dönecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel