Trabzon'a çocuk hastanesi

 Karadeniz Teknik Üniversitesi 52. eğitim-öğretim yılına 58 bin öğrencisiyle başladı. Yeni eğitim- öğretim yılı münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde dün düzenlenen törende konuşan KTÜ

Trabzon'a çocuk hastanesi
 Karadeniz Teknik Üniversitesi 52. eğitim-öğretim yılına 58 bin öğrencisiyle başladı. 
Yeni eğitim- öğretim yılı münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde dün düzenlenen törende konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türkiye’nin en büyük Çocuk Hastanesi inşa iznini aldıklarını belirterek sağlık alanında sadece bölgeye değil, Karadeniz havzasındaki komşu ülke insanlarına da hizmet verir hale geldiğini söyledi.
59 yıl önce kurulan üniversitenin 179 bin mezun verdiğini hatırlatan Rektör Baykal, “1955’te kurulan üniversitemizin eğitim-öğretime başlayışının 52. Yılı. KTÜ 17 fakültesi, 7 enstitüsü 1 konservatuvarı, 4 yüksekokulu ve 13 meslek yüksek okulu bulunmaktadır. Bu birimlerde 2 bin 220 akademisyen ve bin 833 idari personel görev yapmaktadır. Üniversitemiz, bugün itibariyle 58 bin 12 öğrenciye eğitim hizmeti sunan ve toplam 179 bin mezuna sahip büyük bir kurumdur. Üniversiteler, tarih boyunca insanlığa hizmet etme amacıyla hareket etmişlerdir. İnsanlık ve uygarlığa yaptıkları katkı ölçüsünde, bağlı oldukları ülkeleri geliştirmişlerdir. Buna rağmen bazen de üniversiteler insanlığa değil, belli bir kitleye, belli amaçlara hizmet etmiş, hatta bazı öznel düşünceleri hakim kılmaya çalışmışlardır. Böylesi bir durum baskın hale geldiğinde geri kalmışlık, toplumda kargaşa, kamplaşma, dolayısıyla büyük bir zaman ve emek kaybı kaçınılmaz hale gelmektedir. Yakın bir tarihe baktığımızda yaşadığımız bir çok acı dolu olayın perde arkasında üniversitelerin doğrudan ya da dolaylı etkileri hepimizin malumudur.
 
Özgürlüklerin ve özgür düşüncenin temel savunucusu ve uygulayıcısı olması gereken üniversitelerimizin maalesef zaman zaman toplumun hemen her kesiminde acılar yaşatan antidemokratik müdahalelerde rol almışlardır. Üniversite kapılarının toplumun bir kesimi içn işkencehanelere dönüştüğü o günler, belli yaş grubundaki herkesin hatırındadır. Bugün şükürler olsun ki kimse kimliğinden, kılık kıyafetinden, düşüncesinden dolayı horlanmamaktadır. Bu durumlar artık geride kaldı. Dünün kısır döngülerinden kurtulan üniversitemiz bugün gelişmiş ülke üniversiteleri ile yarış içindedirler. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde akademik yapısı, oluşturmakta olduğumuz Teknoloji Transfer Ofisi, Proje Destek Birimi ve Türkiye’de ilk beş içinde yer alan teknokenti ile bu yolda hızla hızla mesafe almaktadır. Üniversitemizin ana taşıyıcı unsuru olan öğretim üyelerimiz yapmış oldukları araştırmalar ve almış oldukları TÜBİTAK, SANTEZ ve AB projeleri ile bu yarışın içindedirler. Birikimlerini lisans ve lisansüstü öğrencilerimizle paylaşarak yeni ve geleceğin Türkiye’sini inşa etmeye çalışmaktadırlar. Son altı ay içerisinde ‘depreme dayanıklı yapılardan şehir bölge planlamaya, oradan siber strateji geliştirmeye varan pek çok ulusal ölçekli yarışlarda öğrenci gruplarımız Türkiye birinciliklerin kazanmışlardır" dedi.
 
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÇOCUK HASTANESİNİN İNŞA İZNİ ALDIK
Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türkiye’nin en büyük Çocuk Hastanesi inşa izni aldıklarını belirterek KTÜ’nün son 10 yılda pek çok alanda büyük gelişmeler yaşadığını ifade ederek, “KTÜ son 10 yıl içerisinde, mühendislikten temel bilimlere, tıp ve sağlıktan beşeri bilimlere kadar pek çok alanda büyük gelişmeler yaşamıştır. Bu kapsamda üniversitemizde Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Of Teknoloji, İletişim, Hukuk ve İlahiyat Fakülteleri ile Adli Bilimler, Deniz Bilimleri ve Karadeniz Araştırmaları Enstitüleri ve Devlet Konservatuvarı kurulmuş ve bu birimlerde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başlanmıştır. Yeni aynı dönemde Farabi Hastanemizin B Bloğu devreye girmiş, ikinci ameliyathane yapılmış, dünya standartlarında Acil Servis ve Yoğun Bakım Bloğu inşa edilmiş ve tüm bu birimler yeni teknoloji ile donatılmıştır. Ayrıca 23 bin metrekarelik kapalı alanı olan modern bir diş hekimliği fakültesi binasının ihalesi yapılmış, 33 bin metrekarelik kapalı alanlı Türkiye’nin en büyük Çocuk Hastanesinin inşa izni alınmıştır. Böylece üniversitemiz sağlık alanında, sadece bölgeye değil, Karadeniz havzasındaki komşu ülke insanlarına da hizmet verir hale gelmiştir. Tüm bu gelişmeler, son yıllarda ülkemizde sağlanan ekonomik büyümenin bir doğal sonucudur”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel