Trabzon'a Champion geliyor!

ExxonMobil Exploration (ExxonMobil) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) işbirliğiyle getirilen ve Karadeniz'de yapılacak petrol ve doğalgaz aramasında kullanılacak olan 229 metrelik sondaj gemisi Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu') gemi

Trabzon'a Champion geliyor!

ExxonMobil Exploration (ExxonMobil) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) işbirliğiyle getirilen ve Karadeniz'de yapılacak petrol ve doğalgaz aramasında kullanılacak olan 229 metrelik sondaj gemisi Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu') gemisi, Samsun'a geldi. Dünya'nın en büyük sondaj gemilerinden olan Deepwater Champion, Kastamonu açıklarında nisan ayı içerisinde başlayacağı sondaj çalışmalarını 2 ay sürdürecek.

Son 8 yılda kara ve denizlerde yerli enerji kaynaklarının bulunup kullanılması amacıyla petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına büyük hız veren Türkiye, Tpao öncülüğünde arama çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar birçok kez Samsun, Trabzon ve Artvin açıklarında gerçekleştirilen sondajlardan istenilen sonucun alınamamasına rağmen, çalışmalar devam ediyor.

Bu amaçla ExxonMobil'le yapılan anlaşma çerçevesinde Deepwater Champion, Transocean Limited Şirketi'nin özel tasarlayıp yeni inşa ettirdiği sondaj gemisini Türkiye'ye Güney Kore'den getirtilen Deepwater Champion gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açılmıştı. Su derinliği 3 bin 48 metre olan ve derin denizlerde toplam 12 bin 190 metreye kadar sondaj yapabilen 229. 44 metre uzunluğu ve 36 metre genişliğindeki dev cüsseli gemi, Samsun'un Batıpark açıklarına geldi. Gemi, sökülen parçalarının takılması için Samsun Limanı'na demir atacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 2 ay süreceğini açıkladığı Kastamonu açıklarındaki sondaj çalışmalarının sonucu, yaz aylarının ortasında kamuoyu ile paylaşılacak. Gemi, sökülen parçalarının Samsun Limanı'nda takılmasının ardından Kastamonu açıklarında hareket edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel