Trabzon'a büyük hizmet

Sürmene Çamburnu Tersane alanının mülkiyet hakkı elinde bulunan Nur Gemicilik A.Ş toplam 160 dönüm olan alanın 100 dönümünü Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ne devrettiği, geri kalan 60 dönümlük alana da kendilerinin tersane yatırımını gerçekleştirecek

Trabzon'a büyük hizmet

Sürmene Çamburnu Tersane alanının mülkiyet hakkı elinde bulunan Nur Gemicilik A.Ş toplam 160 dönüm olan alanın 100 dönümünü Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ne devrettiği, geri kalan 60 dönümlük alana da kendilerinin tersane yatırımını gerçekleştirecekleri öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın girişimleriyle gerçekleşen protokol gereği yatırımcıların çok yakında söz konusu alana gelerek teşebbüste bulunacakları belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Nur Gemicilik DKİB ile arasında imzalanan protokol gereği, söz konusu alanın Of tarafına kalan 60 dönümlük alanında kendisi tersane yatırımını yapacak. Alanın Trabzon tarafına kalan 100 dönümlük kısmının ise Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ne devredildiği öğrenilirken, DKİB’in söz konusu alanı aktarma istasyonu olarak yatırımcılara tahsis edeceği kaydedildi.

Sürmene’deki 100 dönümlük alanın yatırımcılara tahsis edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la görüşme halinde olan DKİB Başkanı Hamdi Gürdoğan’ın bu alana yurt içi ve özellikle yurt dışından çok sayıda yatırımcının talipli olduğunu belirttiği kaydedildi.

Öte yandan söz konusu alanın toplamda 600 dönüm olduğu ve 160 dönüm dışında kalan alanın dolgusunun da yatırımcılar tarafından yapılacağı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel