Trabzon'a bu ülke çok kolay!

TTSO, DEİK Türk-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak ziyarette bulunduğu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile yaptığı görüşmede iş adamlarına vize kolaylığı sağlayabileceklerini iletti.DEİK Türk-Malta İş Konseyi Başkanı H

Trabzon'a bu ülke çok kolay!

TTSO, DEİK Türk-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak ziyarette bulunduğu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile yaptığı görüşmede iş adamlarına vize kolaylığı sağlayabileceklerini iletti.

DEİK Türk-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak, Trabzon halkının ve TTSO üyesi iş adamlarının ülke dışına çıkışlarında yaşanan vize zorlukları konusunda kolaylık sağlayabilecek olduklarını vurguladı.

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye çıkışlarda Türk ziyaretçilerin vize alma konusunda uzun süre beklemek gibi birçok zorluk yaşanıldığını belirten DEİK Konseyi Başkanı H. Ali Çakmak, kendilerine gelen vize başvurularında bireylerin konsolosluklara gitmesine gerek kalmadan en kısa sürede vize alımlarını sağlayabildiklerini söyledi. Hizmet bedeli olarak en fazla ülke vizesinin yüzde ellisi oranında  maliyet ile çözüm sağladıklarını kaydeden Çakmak, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Avusturya gibi ülkelere vize kolaylığı sağladıklarını, yakın süreçte Almanya'nın da vize işlemlerini yapabilecekleri ülkeler arasına girmesi için görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Tekliften memnun olduklarını belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu; vize kolaylığının bölge halkı ve iş adamları için iyi bir gelişme olduğunu belirterek,  çalışmanın sadece Trabzon değil tüm Karadeniz Bölgesi olarak düşünülürse daha faydalı olabileceğini söyledi.

DEİK Konseyi Başkanı H. Ali Çakmak, Trabzon'da vize faaliyetlerini yerine getirebilmek adına TTSO'dan  yer konusunda yardım etmesi talebinde bulundu. Konu TTSO kurulunda görüşüldükten sonra fiilen hayata geçirilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler