Trabzon'a Adli Yazı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun 22/06/2012 tarih ve 383 sayılı kararı ile "Araklı, Çaykara ve Tonya adliyelerinin birleştirme kararının iptaline, faaliyetinin devam etmesine" karar verildi.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dai

Trabzon'a Adli Yazı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun 22/06/2012 tarih ve 383 sayılı kararı ile "Araklı, Çaykara ve Tonya adliyelerinin birleştirme kararının iptaline, faaliyetinin devam etmesine" karar verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanlığı'nın yaptığı duyuruda, "Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı ve Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN’in; Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun bir kısım adliyelerin bir başka adliyenin yargı çevresine dahil edilerek birleştirilmelerine dair 15/06/2012 tarih ve 347 sayılı Kararının 6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’nun 33 üncü maddesi gereğince yeniden incelenmesi talebini içeren 21/06/2012 tarihli yazısı Genel Kurulumuzca görüşülerek;

Birleştirilmesine karar verilen adliyelerin bulunduğu yerleşim yerlerinin coğrafi şartları, nüfusu, güvenlik ve iş durumları ile birleştirilen adliyelere olan uzaklık ve ulaşım imkânları dikkate alınarak; ekli listede belirtilen yer adliyelerinin birleştirme kararı iptal edilmiş olup, anılan adliyelerin faaliyetlerinin devam etmesine 22/06/2012 tarih ve 383 sayı ile karar verilmiştir.

Bu kapsamda;

1- Ekli listede belirtilen adliyelerde görev yapmakta iken; süre, mazeret veya taleplerine istinaden bir başka yere ataması yapılanların durumlarında herhangi bir değişiklik yapılması planlanmamaktadır. Ancak, ihtiyaç hasıl olması halinde yerlerine atama yapılacak olanlar başlayıncaya kadar bu durumda olanların yerlerinde yetkili bırakılmaları söz konusu olabilecektir. 

2- Ekli listede belirtilen adliyelerde görev yapmakta iken; sadece o adliyenin birleşecek olması nedeniyle sürelerini tamamlamadıkları halde re’sen bir başka yere atamaları yapılanların durumları ayrıca değerlendirilecektir. Buna ilişkin çalışmalara esas olmak üzere, bu durumda olanların mevcut adliyesindeki görevine devam etmek isteyip istemedikleri hususunu, 25/06/2012 günü saat 12.00’a kadar elektronik imza yoluyla veya 0.312.2138733 nolu faxa yazı ile bildirmeleri gerekmektedir.

Tüm meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler