Trabzon yeni yıla “hasta” girdi

2014 yılı Trabzon’da grip vakalarının yoğun olduğu bir hafta ile başladı.Sağlık Bakanlığı yetkilileri, grip hastalığının sıklıkla görülmeye başlandığını, ancak rahatsızlığın vatandaşı paniğe sevk eden domuz gribi (H1N1) değil, farklı bir virüs türü H3N2 o

Trabzon yeni yıla “hasta” girdi

2014 yılı Trabzon’da grip vakalarının yoğun olduğu bir hafta ile başladı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, grip hastalığının sıklıkla görülmeye başlandığını, ancak rahatsızlığın vatandaşı paniğe sevk eden domuz gribi (H1N1) değil, farklı bir virüs türü H3N2 olduğunu bildirdiler. Bakanlık açıklamasında şu uyarılarda bulunuldu:

Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalı. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat edilmeli.

Eller, sabun ve su ile sık sık yıkanmalı. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınılmalı. Yüzeyler sık sık temizlenmeli.

Mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahatin önemi de unutulmamalı.

Prof. Dr. Ömer Fehmi Tabak da grip virüsünün yayılmaması için hijyene dikkat etmek gerektiğini söyledi. Tabak, 'Bu mevsimlerde görülmesi normal grip, üst solunum yolları enfeksiyonu rahatsızlıklarında bir miktar artış var ama salgın boyutunda değil. Salgının önlenmesinde özellikle el temizliği çok önemli. Toplu ulaşım araçlarından ve kalabalık ortamlardan sonra mutlaka el temizliğine özen gösterilmeli. Hapşırırken ağız ve burunun kapatılmasına dikkat edilmeli' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel