Trabzon Yalı mahallesinin adı değişiyor

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Ortahisar Belediyesi Meclis toplantısı ilk oturumunda gündem dışı söz alan MHP’li Ali Sağır, Yalı mahallesinin isminin değişmesini istedi. Söz hakkı alan Sağır, “ Antik çağın 7 harikasından biri olan Faroz mahallesi, TBMM

Trabzon Yalı mahallesinin adı değişiyor

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Ortahisar Belediyesi Meclis toplantısı ilk oturumunda gündem dışı söz alan MHP’li Ali Sağır, Yalı mahallesinin isminin değişmesini istedi. Söz hakkı alan Sağır, “ Antik çağın 7 harikasından biri olan Faroz mahallesi, TBMM’in de 03 Mart 2014’de kabul ettiği kanun tasarısına dayanarak 1984’de değiştirilen Faroz ismini tekrar geri getirelim.”dedi.

MHPLİ Sağır’ın bu çağrısına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç cevap verdi. Genç, “ Buranın adı her ne kadar yalı mahallesi olarak gözükse de halkımız oraya Faroz demektedir. Haklısınız, burada yaşayan halkın böyle bir çağrısı var. Buranın hukuksal durumuna bakalım ve bir daha meclis toplantısında gündeme getirelim.”ifadelerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel