Trabzon ve Gümüşhane ortaklığı

 Trabzon ve Gümüşhane yaylalarında üç günlük gezi programlarında karşılaştıkları yayla, tarih, kültür ve doğa dan etkilenen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne bağlı 18 acente temsilcisi çevre ve doğanın korunmasına özel önem verilmesi konusunda uyarıda

Trabzon ve Gümüşhane ortaklığı

 

Trabzon ve Gümüşhane yaylalarında üç günlük gezi programlarında karşılaştıkları yayla, tarih, kültür ve doğa dan etkilenen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne bağlı 18 acente temsilcisi çevre ve doğanın korunmasına özel önem verilmesi konusunda uyarıda bulundular. Acenteler, “ Bu doğa, bu tarih ve yeşillik başka yerde yok” ifadeseni kullandılar. 

Gümüşhane Valiliği ile Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği organizasyonunda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)’ne bağlı 18 acente temsilcisinin 3 günlük bölgedeki inceleme programı başarıyla tamamlandı.

Program ardından açıklamada bulunan TÜRSAB Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök Trabzon ve Gümüşhane’yi birbirine bağlayan ortak yaylalarda doğa, kültür ve tarihi bir arada gören acente temsilcilerinin çok etkilendiğini aktardı. Çevrenin ve doğal güzelliklerin korunmasına azami çaba harcanması gerektiğini dile getirdiklerini, söyledi.

Acente temsilcileri ile program sonunda değerlendirme toplantısında bulunduklarını ifade eden Gürkök, Trabzon’a yapılacak programlara Gümüşhane’nin de eklenmesi önerisini getirdiklerini belriterek sözlerini şöyle sürdürdü. "Trabzon’da yapılan organizasyonlara Gümüşhane’nin eklenmesi kararlaştırıldı. Özellikle Trabzon-Gümüşhane arasında yeni yapılan tünel ve duble karayolu bağlantısı turizmi hareketlendireceği öngörüldü. İki kent merkezi arasındaki ulaşım 50 dakikadan az bir süreye düşecek olması ortak turizm programlarına kolaylık kazandırıyor. Trabzon ve Gümüşhane’de Planlanmakta olan kayak ve konaklama tesisleri de bölgenin cazibesini artıracaktır.”

Gürkök, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un danışmanı Çetin Gürcün önderliğinde bölgeye gönderdiği 18 acente temsilcisinin Santa Harabeleri, Taşköprü Yaylası, Cami boğazı, Krom Vadisi, İmera manastırı, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Tortum Şelalesi, Kelkit’te organik tarım ve yayla şenliği gibi turizm değeri taşıyan bölgedeki yayla, tarih ve kültür değerlerini incelediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler